Εφυγε από τη ζωή η Δάφνη Ευαγγελάτου


Εφυγε από τη ζωή, σήμερα στο Μόναχο, η διάσημη Ελληνίδα μεσόφωνος και Αντιπρύτανις της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου, Δάφνη Ευαγγελάτου, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, τον οποίο αντιμετώπιζε με σθένος και γενναιότητα. Είχε μοιράσει τη ζωή της ανάμεσα στην μουσική ερμηνεία και τη διδασκαλία, η οποία αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής της ιδιότητας. Την αγάπη της για τη μουσική την μετέδιδε με ιδιαίτερο ζήλο στους μαθητές της, οι περισσότεροι από τους οποίους διέπρεψαν και διαπρέπουν διεθνώς.

Γεννημένη στην Αθήνα και με καταγωγή από γνωστή καλλιτεχνική οικογένεια, κόρη του συνθέτη Αντίοχου Ευαγγελάτου και της αρπίστριας Ξένης Μπουρεξάκη-Ευαγγελάτου, αδελφή του σκηνοθέτη και ακαδημαϊκού Σπύρου Ευαγγελάτου, ήταν παντρεμένη με τον συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Γαζουλέα. Σπούδασε μουσική στο Ελληνικό Ωδείο στην Αθήνα (τραγούδι με τη Νουνούκα Φραγγιά-Σπηλιοπούλου) και ξένες γλώσσες (Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά). Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στη Βιέννη και στο Όπερα-Στούντιο της Κρατικής Όπερας του Μονάχου, της οποίας υπήρξε κατόπιν πρωταγωνιστικό στέλεχος μέχρι το 1995.

Αφήνει πίσω της τον λατρεμένο της σύζυγο Στέφανο Γαζουλέα και την πολυαγαπημένη της ανιψιά Κατερίνα Ευαγγελάτου καθώς και δεκάδες μαθητές που καθοδήγησε και ενέπνευσε καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη