Θεσσαλονίκη : Αθώος λόγω αμφιβολιών ο γόνος εύπορης οικογένειας, για τον θάνατο του μπάτλερ


Ο 36χρονος γόνος εύπορης οικογένειας ο οποίος κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 25χρονου μπάτλερ, υπηκόου Σρι Λάνκα, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών από το Πενταμελές Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου αναφέροντας ότι δεν είναι απολύτως σίγουρος πως ο 36χρονος ήταν ο δράστης της δολοφονίας, αλλά το θεωρεί ως πιθανότερο ενδεχόμενο. Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε ότι δεν προέκυψε το κίνητρο της ανθρωποκτονίας και ζήτησε να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος λόγω αμφιβολιών.

Παραλείψεις από την Αστυνομία
Ακόμη, ο εισαγγελέας άφησε σαφείς αιχμές για τις παραλείψεις της αστυνομίας που δεν εξέτασε τα ρούχα του θύματος για την εύρεση γενετικού υλικού, ενώ επισήμανε ότι ο ιατροδικαστής τα έβαλε όλα μαζί (στεγνά και βρεγμένα) σε μια σακούλα, ζητώντας εξέταση DNA.

Στην αρχή της απολογίας του, ο 36χρονος εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός και δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το θάνατο του 25χρονου μπάτλερ. Ανέφερε ότι είδε δύο φορές ζωντανό τον παθόντα, όταν έφτασε στην οικία από το στρατόπεδο όπου υπηρετούσε τη θητεία του. Όμως ισχυρίστηκε ότι δεν προκάλεσε αυτός το θάνατό του και ότι δεν είδε το πτώμα του στην πισίνα της έπαυλης, όπου βρέθηκε το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου 2013.

Η υπόθεση
Ο 36χρονος είχε κατηγορηθεί ότι διέπραξε τον φόνο του οικιακού βοηθού που εργαζόταν για την οικογένεια καθώς αρνήθηκε να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του.

Ο 25χρονος οικιακός βοηθός βρέθηκε νεκρός στην πισίνα της έπαυλης της οικογένειας, στην Πυλαία.
Η σορός του εντοπίστηκε από τον κορμό και πάνω βυθισμένη στο νερό, ενώ το θύμα φορούσε τα ρούχα του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο θάνατός του επήλθε από στραγγαλισμό.

Η μητέρα του οικιακού βοηθού, που επίσης εργαζόταν για την οικογένεια έλειπε στην Αθήνα και μάταια αναζητούσε τον γιο της στο τηλέφωνο. Τα μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου όπως και το υπόλοιπο προσωπικό απουσίαζαν από τη βίλα.

Ο 36χρονος, που εκείνη την περίοδο υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, φέρεται να είχε άδεια διανυκτέρευσης και να επέστρεψε στο σπίτι το Σάββατο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι ο τελευταίος που φέρεται να είχε επικοινωνία με το θύμα. Το απόγευμα εκείνης της μέρας παρήγγειλε πίτσα και στη συνέχεια φέρεται να πήγε σε ίντερνετ καφέ για πόκερ, όπου κάμερες του καταστήματος καταγράφουν την είσοδο και έξοδό του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, νωρίς το πρωί της Κυριακής επέστρεψε στο στρατόπεδο.

Μετά από μακροχρόνια αστυνομική έρευνα η υπόθεση έφτασε το 2018 στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτό Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ωστόσο αποφασίστηκε ότι είναι αναρμόδιο για την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς ο κατηγορούμενος ήταν τότε στρατιώτης και έτσι οδηγήθηκε στο Στρατοδικείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη