Θεσσαλονίκη : Το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας άνοιξε ξανά τις διαδικτυακές του πύλες


Θεσσαλονίκη : Το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας άνοιξε ξανά τις διαδικτυακές του πύλες !
Άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική η Διαδικτυακή Επανεκκίνηση του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Με την διαδικτυακή ψηφιακή επίσκεψη μαθητών των 10ου και 17ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, άνοιξαν και πάλι ,μετά από 18 χρόνια "σιωπής" , οι πύλες του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους, που συμμετείχαν στην ψηφιακή επαναλειτουργία του Μουσείου, ξεναγήθηκαν στο "μαγικό" κόσμο της Τεχνολογίας με εκθέματα από τις αρχές του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας και είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία διαφόρων αντικειμένων, κατανοώντας πλήρως τα "άλματα" της Τεχνολογίας από το χθες μέχρι το σήμερα .

Το διαδικτυακό ταξίδι στο χώρο του Εκθετηρίου του Μουσείου, επιφύλαξε και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά , που είδαν πραγματικές εικόνες από παλιές γραφομηχανές , τις οποίες αντικατέστησε το πληκτρολόγιο, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα πρώτα κινητά τηλέφωνα, συμπληρώνοντας το παζλ της ιστορίας της Τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος κ. Βλαχογιάννης Γιώργος και το Δ.Σ του Μουσείου εισέπραξαν τα συγχαρητήρια των διαδικτυακών τους επισκεπτών, οι οποίοι έδωσαν το παρών στην ψηφιακή επανεκκίνηση του ιστορικού αυτού Πολιτιστικού και Τεχνολογικού φορέα, ενώ είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και πολλές ακόμη ανάλογες δραστηριότητες.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με ομιλία ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Χρίστος Δήμας , ο πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής κ. Γεώργιος Τσεκούρας και το Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών Εφημερίδων Περιοδικών και Ηλεκτρονικών Μέσων Βορείου Ελλάδος ΕΣΕΣΗΜΒΕ.ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη