Tο ΚΙΝΑΛ, υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60


Τους λόγους για τους οποίους υπερψήφισε τη διάταξη για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό άνω των 60 ετών στη Βουλή εξηγεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.
Υπενθυμίζεται ότι πέρασε από τη Βουλή με ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η διάταξη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ εγκαλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι ενώ απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας και στον εμβολιασμό κατά της COVID-19, «η κυβέρνηση στέλνει τώρα τον λογαριασμό στους πολίτες».

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επιμένουν να δοθούν, έστω και τώρα, περισσότερα κίνητρα, χωρίς την απειλή κυρώσεων, ωστόσο εξηγούν ότι υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη διάταξη «για να μη δώσουμε άλλοθι στην κυβέρνηση και στους ‘’καλοθελητές’’ που θα σπεύσουν να “θολώσουν” το πολιτικό μας μήνυμα».

Ανακοίνωση Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κινήματος Αλλαγής
«Αφού πρώτα απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας και στον εμβολιασμό κατά της COVID-19, η κυβέρνηση στέλνει τώρα τον λογαριασμό στους πολίτες. Απέτυχε να ανακόψει τη διάδοση του ιού, απέτυχε να ενισχύει το ΕΣΥ, απέτυχε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Και τώρα, χωρίς να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για την ανικανότητα και την αδράνειά της, καταλήγει σε ακραία διοικητικά μέτρα, αμφισβητούμενης αναλογικότητας και αποτελεσματικότητας, προσπαθώντας να καλύψει την ολιγωρία της.

Εμμένουμε στην ανάγκη να δοθούν, έστω και τώρα, ακόμη περισσότερα θετικά κίνητρα, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες, που έχουν πετύχει μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού, χωρίς την απειλή κυρώσεων.

Δεν θέλουμε, ωστόσο, να δώσουμε άλλοθι στην κυβέρνηση και στους ‘’καλοθελητές’’ που θα σπεύσουν να “θολώσουν” το πολιτικό μας μήνυμα. Παρά τις ενστάσεις μας για τη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και τον τρόπο επιβολής του μέτρου, υπερψηφίζουμε τη διάταξη.

Επιβεβαιώνουμε, με τη στάση μας, τη σταθερή μας υποστήριξη στον εμβολιασμό, ιδίως των πλέον ευάλωτων ομάδων. Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη