"Φανατικός αντιεμβολιαστής ο σύζυγός της, την απέτρεπε από το να εμβολιαστεί"




Καταγγελίες σοκ από τον γυναικολόγο της Παρθένας Κουτμερίδου, που πέθανε από κορωναϊό 
- "Ο σύζυγός της ήταν παρεξηγημένος μαζί μου γιατί επέμενα να κάνουν το εμβόλιο 
- Ύποπτος ο ρόλος του πνευματικού τους"

Εντελώς διαφορετική διάσταση δίνει στην τραγωδία με τον θάνατο της 42χρονης Παρθένας Κουτμερίδου, ο γυναικολόγος της που μιλώντας στο Mega διεύψευσε ότι ήταν αυτός που την απέτρεψε να εμβολιαστεί. Αντιθέτως, ο γιατρός καταγγέλλει ως υπεύθυνο για τον μη εμβολιασμό της 42χρονης τον σύζυγό της που τον χαρακτηρίζει φανατικό αντιεμβολιαστή. Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό λίγες μέρες αφότου οι γιατροί έβγαλαν με καισαρική το μωρό της.

Η δικηγόρος στο επάγγελμα και κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, νοσηλευόταν με κορονοϊό στη ΜΕΘ του "Αγίου Λουκά” Θεσσαλονίκης για περισσότερο από έναν μήνα και σήμερα Τετάρτη έφυγε από τη ζωή.

Η Πάττυ, όπως τη φώναζαν οι δικοί της άνθρωποι, ήταν έγκυος στον 7ο μήνα, όταν νόσησε με κορονοϊό. Εισήχθη στο Ιπποκράτειο, όμως λόγω της εγκυμοσύνης της μεταφέρθηκε στον Άγιο Λουκά. Οι γιατροί κατάφεραν να πάρουν το παιδί με καισαρική.

Μιλώντας στην εκπομπή "Live News" του Mega, ο γυναικολόγος της αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ο ίδιος απέτρεπε την ασθενή του από το να εμβολιαστεί, λέγοντας μάλιστα πως αιτία του δισταγμού της ήταν η στάση του "φανατικού αντιεμβολιαστή συζύγου της", όπως είπε.

"Τη συμβούλεψα να κάνει εμβόλιο, και αυτή και ο σύζυγός της, από την πρώτη στιγμή. Είμαι φανατικά υπέρ του εμβολιασμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επανειλημμένα και φορτικά, προσπάθησα να πείσω αυτήν τη γυναίκα, που δεν ήταν μόνο πελάτισσα αλλά και πολύ καλή μου φίλη εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά, από ό,τι καταλαβαίνω, ο σύζυγός της ο οποίος είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, αυτός και η οικογένειά του, την απέτρεψαν από το να εμβολιαστεί, πιθανώς και λόγω κάποιου πνευματικού".

Ο γυναικολόγος της Πάττυ σημειώνει ότι η παρότρυνση της γυναίκας για τον εμβολιασμό της έγινε πολλές φορές, και μάλιστα παρουσία μαρτύρων, ενώ από ένα σημείο και μετά ο σύζυγός της δεν πήγαινε μαζί στις εξετάσεις της καθώς διαφωνούσε με τον γυναικολόγο.

"Φτάσαμε σε ένα σημείο που σύζυγός της δεν ερχόταν γιατί ήταν παρεξηγημένος μαζί μου γιατί επέμενα να κάνουν το εμβόλιο. Αυτή είναι η αλήθεια, έχω το θάρρος της γνώμης μου. Από τη στιγμή που η ελληνική εταιρεία μαιευτικής κοινοποίησε τη σύσταση ότι οι έγκυες πρέπει να εμβολιαστούν, έχω συστήσει σε όλες τις έγκυες να κάνουν εμβόλιο".

Όπως σημειώνει ο γυναικολόγος, οι κινήσεις του πνευματικού της οικογένειας είναι άκρως ύποπτες, καθώς σε συνδυασμό με τις απόψεις του συζύγου της, την οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

"Υποπτεύομαι ότι ο πνευματικός της είναι αυτός που υποκίνησε και τον άντρα της. Δεν ξέρω πώς εμφανίστηκε η φημολογία ότι ο γιατρός της της είπε να μην κάνει εμβόλιο. Εγώ δεν το είπα ποτέ αυτό, το αντίθετο", καταλήγει ο γιατρός.

Οι τελευταίες προσπάθειες των γιατρών να τη σώσουν

Ο πατέρας της δήλωσε πως η κόρη του έκανε αγώνα για να αποκτήσει ένα μωρό, κι αυτό ήταν που την τρόμαζε σχετικά με το εμβόλιο.

Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν την 38χρονη κοπέλα. Σύμφωνα με το Mega, την Τρίτη υποβλήθηκε σε επέμβαση εξωσωματικής οξυγόνωσης των πνευμόνων, μία τεχνική που δίνει αίμα στην καρδιά και οξυγόνο στα πνευμόνια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη