Εργαζόμενη, βρήκε 5.000 ευρώ και τα παρέδωσε στην αστυνομία

Για την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία της να παραδώσει στην αστυνομία μία δεσμίδα με 5.000 ευρώ την οποία βρήκε σε πάγκο της λαϊκής αγοράς του Παπάγου μίλησε στο kathimerini.gr η κυρία Αλέκα.

Η γυναίκα, η οποία εργάζεται στη λαϊκή αγορά της περιοχής, έμεινε έκπληκτη όταν κατά τη διάρκεια αγοράς κάποιων ρούχων από πάγκο συναδέλφου της βρέθηκε μπροστά σε μία «ορφανή» δεσμίδα με χιλιάδες ευρώ. Δίχως να διστάσει ούτε μία στιγμή, η γυναίκα πήρε τα χρήματα και αποφάσισε να τα παραδώσει αμέσως στην Αστυνομία.

Όπως περιέγραψε η ίδια, στο kathimerini.gr, όλα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης όταν, όπως συνηθίζει, άρχισε να περιδιαβαίνει στους πάγκους των συναδέλφων της.

«Το πρωί είχα ανοίξει τον πάγκο μου και, όπως συνηθίζω, αποφάσισα να κάνω βόλτα και να δω και τους πάγκους των συναδέλφων μου. Πήγα λοιπόν στον πάγκο ενός συναδέλφου που πουλά ρούχα και αποφάσισα να δοκιμάσω δύο μπουφάν που μου άρεσαν. Πράγματι τα δοκίμασα και αποφάσισα να τα αγοράσω. Όπως λοιπόν βρισκόμουν στον πάγκο του συναδέλφου, εκείνος μου δίνει τη σακούλα με τα ρούχα και όπως την σηκώνω βλέπω από κάτω και ανάμεσα σε αυτά να προεξέχει μία δεσμίδα. Την πιάνω και βλέπω πως είχε πολλά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Το ποσό συνολικά ήταν 5.000 ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έπειτα από την εύρεση των χρημάτων η κυρία Αλέκα επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Γ΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών Κώστα Σφύρλα εξιστορώντας του τα γεγονότα. «Μίλησα με τον πρόεδρο και του είπα ότι πρέπει τα χρήματα να παραδοθούν στην Αστυνομία. Σκέφθηκα ότι μπορεί κάποιος άνθρωπος να τα έχει ανάγκη, να έχει να κάνει κάποιο χειρουργείο. Οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες. Πράγματι πήγαμε στην Αστυνομία όπου μου είπαν πως τα χρήματα θα μείνουν εκεί για έναν μήνα και αν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους τότε θα μου τα δώσουν. Εγώ όμως ζήτησα να δοθεί ένα μέρος στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και ένα στον πατέρα Αντώνιο» τόνισε η κυρία Αλέκα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη