Ο κορωναϊός "θερίζει" ζωές στο Άγιον Όρος


Ο κορωναϊός αποδείχθηκε ένας αντίπαλος ανίκητος. 

Συναγερμός έχεις σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά και το πέμπτο θύμα του κορωναϊού μέσα σε δέκα μέρες στην Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιον Όρος. Ο πατέρας Ταξιάρχης εκοιμήθη αργά το βράδυ του Σαββάτου (22-01-2022) νικημένος από επιπλοκές του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Μονή Φιλοθέου σχεδόν το σύνολο των μοναχών έχουν προσβληθεί από κορωναϊό και από τους 40 περισσότεροι από 20 βρίσκονται απομονωμένοι στα κελιά τους με συμπτώματα. Σημειώνεται πως όλοι όσοι έχουν καταλήξει ήταν ανεμβολίαστοι, όπως άλλωστε και σχεδόν όλοι οι μοναχοί της Φιλοθέου.

Το γεγονός προβληματίζει την Ιερά Κοινότητα, αλλά και τις υγειονομικές αρχές, καθώς παρότι η Μονή βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και έναν μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν υποχωρεί και η διασπορά συνεχίζεται. Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται άλλοι 6-7 ηλικιωμένοι μοναχοί, εντός του μοναστηριού, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή κατάσταση της υγείας τους.

Το περασμένο Σάββατο εκοιμήθη ο πατέρας Κοσμάς, που ήταν και οδοντίατρος της Μονής Φιλοθέου, ενώ μέσα στην εβδομάδα νικήθηκαν από τον κορονοϊό ο πατέρας Δαμιανός και ο πατέρας Πορφύριος. Πριν από δύο εβδομάδες ο πατέρας Λουκάς προϊστάμενος και Αντιπρόσωπος στο παρελθόν της μονής στην Ιερά Κοινότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη