21χρονος Έλληνας ο φερόμενος ως φονιάς του Αλκη - Τώρα αλληλοκατηγορούνται οι 9 φονιάδες

Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά τη μεταφορά των κατηγορούμενων εντός του Δικαστικού Μεγάρου.
Κατά την είσοδο των εμπλεκομένων, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκτόξευσαν καφέδες προς τα άτομα, ενώ φώναζαν «δολοφόνοι, καθάρματα». Κινήθηκαν επίσης προς το μέρος τους αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς.
Μετά τη σύλληψή τους, οι 9 που βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας -8 που συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες και ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που έπιασαν λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, μιλούν στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη και ρίχνουν έναν τις ευθύνες στον άλλον.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα από αστυνομικές πηγές, προκύπτουν μερικά βασικά συμπεράσματα για την υπόθεση που συγκλονίζει την Ελλάδα, αλλά και τη φίλαθλη κοινότητα πανευρωπαϊκά. Και οι 11 εμπλεκόμενοι σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν μέχρι τώρα ταυτοποιηθεί, εκ των οποίων οι 9 συλληφθέντες είναι οργανωμένοι στη Θύρα 4 του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, από αστυνομικές πηγές μεταφέρεται η εκτίμηση ότι το τάγμα εφόδου των σκληρών χούλιγκαν λειτουργούσαν αυτόνομα και ανεξάρτητα από τη βασική γραμμή της Θύρας 4.

Η επίθεση στον Άλκη και τους δύο φίλους του έγινε από τρία, ίσως και τέσσερα αυτοκίνητα. Το λευκό που φαίνεται στο βίντεο οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου είναι 20χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην τοπική ομάδα της Θεσσαλονίκης, Αετοί.

Ποιος σκότωσε τον Άλκη
Η αρχική πληροφορία ήταν ότι κεντρικό ρόλο στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού έπαιξε ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη πρώτος. Τώρα, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους, οι εμπλεκόμενοι χούλιγκαν στη φρικτή δολοφονία ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Οκτώ από τους εννέα συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, λένε ότι το δρεπάνι, που ήταν ένα από τα φονικά όργανα στην επίθεση που «χάθηκε» ο Άλκης, το κρατούσε 21χρονος Έλληνας τον οποίο μάλιστα κατονομάζουν οι συνεργοί του. Το πρόσωπο που κατηγορείται από τους 8 συλληφθέντες ως ο άνθρωπος που κρατούσε το δρεπάνι με το οποίο φονεύθηκε ο Άλκης δεν είναι σεσημασμένος.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ακόμα και αν η ομάδα των δολοφόνων δεν είχαν μαχαιρώσει τον Άλκη, ο 19χρονος θα υπέκυπτε από τα βαρύτατα τραύματα που του προκάλεσαν οι χούλιγκαν με το ρόπαλο. Το ρόπαλο που βρέθηκε δίπλα στον νεκρό Άλκη και εγκαταλείφθηκε στον τόπο της επίθεσης, όπως και το δρεπάνι, σύμφωνα με τους συλληφθέντες ήταν στα χέρια Αλβανού, επίσης μη σεσημασμένου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σε πρωινή του συνέντευξη ο υπουργός Προστασία του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από τους 11 εμπλεκόμενους, οι 6 είναι σεσημασμένοι. Κατά την εκδοχή που μεταφέρουν στην Αστυνομία οι ίδιοι οι συλληφθέντες, τα δύο φονικά όργανα -το δρεπάνι και το ρόπαλο- τα κρατούσαν δύο εκ των πέντε μελών του τάγματος των δολοφόνων που δεν ήταν σεσημασμένοι για παλαιότερα αδικήματα.

«Έσπασε η Ομερτά», λένε αστυνομικοί με γνώση της υπόθεσης και θεωρούν ότι για τον προσδιορισμό των ενόχων της δολοφονίας, θα απαιτηθεί η διασταύρωση των αποτυπωμάτων και του dna των δραστών. Στο ρόπαλο εκτός από αίμα που ανήκε στον Άλκη Καμπανό βρέθηκε και αίμα και ενός εκ των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν από τα χτυπήματα των χούλιγκαν, αλλά και γενετικό υλικό του δράστη.

Παράλληλα με τη λήψη DNA/ γενετικού υλικού από όλους δράστες παραλλήλως με την αξιολόγηση των ευρημάτων από το βιντεοληπτικό υλικό στις κάμερες γύρω από το σημείο της δολοφονίας και τις μαρτυρίες αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποιος ήταν ο ρόλος καθενός από τους 11. Η Αστυνομία επίσης θα εξετάσει δείγματα αίματος και άλλα στοιχεία που μπορούν να αξιολογηθούν από τα ρούχα των τραυματιών.

Ποιοι είναι οι δύο που αναζητούνται ακόμα
Την Κυριακή, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως ένας 20χρονος, ο οποίος ενεπλάκη στη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου, τα ξημερώματα της Τρίτης, πρόλαβε να φύγει στην Αλβανία, πριν στοχοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές, η διαδικτυακή έκδοση του αλβανικού καναλιού Top Channel έδωσε πλήρη στοιχεία για την ταυτότητά του. Σύμφωνα με αυτά, πρόκειται για τον Ρ. Ντεμιράζι, 20 χρονών, ο οποίος, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, είναι καταζητούμενος από την ελληνική αστυνομία.
Παράλληλα, αναζητείται ένας ακόμα 25χρονος Έλληνας για την φονική επίθεση στον Άλκη ο οποίος κινείται μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως από τους οκτώ που συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες, οι δύο βρέθηκαν στα σπίτια τους, ενώ οι άλλοι έξι κρύβονταν σε σπίτια φίλων. Σε δύο από τους οκτώ βρέθηκε και ποσότητα χασίς. Οσον αφορά στα αυτοκίνητα της επίθεσης, τόσο το λευκό που ανήκει στον 23χρονο Αλβανό και τον πατέρα του, όσο και το μαύρο που ανήκει στον 20χρονο Έλληνα ποδοσφαιριστή, έχουν κατασχεθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη