21χρονος Ελληνας, o φερόμενος ως φονιάς του Αλκη


Η «ομερτά» σπάει και οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, «φωτογραφίζουν» έναν 21χρονο Έλληνα πως τον άνθρωπο που κρατούσε το αυτοσχέδιο δρεπάνι και έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη. Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγούνται στον ανακριτή.

Και οι οκτώ, όλοι τους οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και οι περισσότεροι σεσημασμένοι, συνελήφθησαν κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε χθες (06.02.2022) στη Θεσσαλονίκη, ενώ καταζητούνται ακόμη δυο ύποπτοι για τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη. Αποτυπώματα και DNA τους εντοπίζονται σε ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος. Οι συλληφθέντες είναι επτά Έλληνες και ένας Αλβανός, ηλικίας από 19 έως 21 ετών. Τρεις από τους 8 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο ίδιο φιλικό σπίτι, όπου είχαν βγει καταφύγιο, ενώ οι υπόλοιποι συνελήφθησαν στα σπίτια τους.

Συνολικά έχουν γίνει εννέα συλλήψεις για τη δολοφονία που “πάγωσε” το πανελλήνιο: οι οκτώ χθες και ο 23χρονος που οδηγείται σήμερα στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Οι οκτώ από τους εννέα συλληφθέντες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν ισχυριστεί στις αρχές ότι το δρεπάνι που έκοψε τη μηριαία αρτηρία του άτυχου Άλκη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη κρατούσε ένας 21χρονος Έλληνας, άτομο που είναι ανάμεσα σε εκείνα που συνελήφθησαν την Κυριακή. Και αφού “φωτογραφίζουν” τον 21χρονο, “αθωώνουν” τον 23χρονο που απολογείται και ισχυρίζονται (όπως θα πει κι εκείνος στην απολογία του) ότι ήταν μεν στον τόπο του εγκλήματος αλλά δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του.

Αν και οι έξι από τους συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι, ο 21χρονος φαίνεται πως δεν είναι και αποτυπώματά του δεν υπάρχουν στο σύστημα. Έτσι, αναμένεται η εισαγγελική παραγγελία για να ληφθούν αποτυπώματα και DNA και να εξεταστούν σε σχέση με εκείνα στο όπλο του φόνου ώστε να διαπιστωθεί και με επιστημονικά στοιχεία αν όντως υπάρχει ταύτιση και ο 21χρονος είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Ο ίδιος, πάντως, για την ώρα αρνείται τις κατηγορίες.

Από τις έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε, επίσης, πως DNA κάποιων από τους συλληφθέντες βρέθηκε στα ρούχα τόσο του 19χρονου, όσο και των δυο φίλων του που ήταν μαζί του όταν δέχτηκαν την επίθεση από τους χούλιγκαν. Οι περισσότεροι απ’ όσους έχουν συλληφθεί είναι σεσημασμένοι, αφού είχαν απασχολήσει τις αρχές και κατά το παρελθόν.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δυο υπόπτων που διαφεύγουν. Ο ένας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλος του συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην Αθήνα όπου έγινε έρευνα πριν από μερικές μέρες. Ο δεύτερος είναι ο 20χρονος Αλβανός, φίλος του 23χρονου που απολογείται σήμερα και ο οποίος διέφυγε στη χώρα καταγωγής του λίγες ώρες μετά τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη