ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν το επίδομα 200 ευρώ, σε 160.000 εκπαιδευτικούς


ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν απόφαση να δοθεί επίδομα 200 ευρώ, σε 160.000 εκπαιδευτικούς 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ψήφισε υπέρ του μέτρου της παροχής voucher αξίας 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25 ψήφισαν «όχι» για ένα μέτρο που αφορά 160.000 εκπαιδευτικούς, κάτι πρωτοφανές στην ιστορία της χώρας, ενώ Ελληνική Λύση και ΚΚΕ ψήφισαν «Παρών».
Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία 160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, μόνιμοι και αναπληρωτές, δικαιούνται voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.
Μάλιστα, τα voucher θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια.

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», ύψους 140 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει ήδη εξασφαλίσει voucher για τον ίδιο σκοπό σε 560.000 νέους, ηλικίας 4-24 ετών.
Στόχος του προγράμματος είναι η περαιτέρω προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.

Οι εξηγήσεις του ΚΙΝΑΛ: Γιατί καταψήφισε την τροπολογία με το voucher
Σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε το ΚΙΝΑΛ, εξηγεί γιατί καταψήφισε την εν λόγω τροπολογία της Υπουργού Παιδείας. Σύμφωνα με τη Χ. Τρικούπη η στάση της υπαγορεύτηκε από την «τακτική της εισαγωγης τροπολογιών-νομοσχεδίων με πολλά επιμέρους άρθρα» με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση ότι «παγιδεύει την αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ψηφίσει ξεχωριστά κάθε άρθρο!». Ως προς τα voucher των 200 ευρώ το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι αν και «πολύ μικρό και πολύ καθυστερημένο μετά από τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης (...) έχει ορθή στόχευση». 
Ζητά δε να αυξηθεί και να συνοδεύεται κι από γενναία ενίσχυση των υποδομών του ψηφιακού σχολείου (υποδομές, Wi-Fi κλπ). 
Οπως εξηγεί το ΚΙΝΑΛ καταψήφισε την τροπολογία λόγω του άρθρου 3 με το οποίο η Υπουργός διατηρεί το Διπλό Μηχανογραφικό για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο κάνοντας λόγο για «βαθιά αντιεκπαιδευτική, έως και αντισυνταγματική ρύθμιση, που δημιουργεί σοβαρά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και ηθικά προβλήματα. Εισάγει την πρακτική της λοταρίας στην εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Γιατί μπορεί να εισαχθεί σε ένα τμήμα ένας μαθητής με χαμηλότερη βαθμολογία από έναν άλλον που θα έχει υψηλότερη!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη