5 φονιάδες, ληστές και έμποροι ναρκωτικών, δραπέτευσαν από Αστυνομικό Τμήμα


Από ένα παράθυρο που βρίσκεται στον χώρο της τουαλέτας των κρατητηρίων του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων κατάφεραν να αποδράσουν οι πέντε βαρυποινίτες.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η απόδραση έγινε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα. Οι βαρυποινίτες πήραν τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων και κατάφεραν να σπάσουν και να λυγίσουν τα σίδερα, αποκολλώντας και ένα κομμάτι τσιμέντου από το παράθυρο.

Στη συνέχεια, πέρασαν στο προαύλιο του Αστυνομικού Τμήματος και πήδηξαν τον φράχτη, φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση και χωρίς να τους καταλάβουν τόσο οι αστυνομικοί των κρατητηρίων όσο και όσοι είχαν βάρδια στο Μέγαρο.

Οι τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες κάνουν εργασίες σχετικές με σίδερα και τις σωληνώσεις, κάτι που τους φάνηκε χρήσιμο στην απόδραση.

Ποιοι είναι οι 5 βαρυποινίτες
Και οι πέντε βαρυποινίτες είναι σεσημασμένοι ενώ έχουν εμπλακεί σε ανθρωποκτονίες, ένοπλες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.
Ανάμεσα στους δραπέτες ήταν και μέλος της σπείρας των ληστειών στην Αττική. Η σπείρα αποτελούνταν από 17 άτομα.
Επικίνδυνος χαρακτηρίζεται και ένας 34χρονος Πακιστανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες.
Οι άλλοι τρεις Αλβανοί υπήκοοι έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικά,  οι πέντε κρατούμενοι είναι:
34χρονος Πακιστανός: Έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια, για τρεις ανθρωποκτονίες.


43χρονος Αλβανός: Ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών που «χτυπούσαν» σπίτια στην Αττική και συμμετείχε σε ληστεία μετά φόνου. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια.


29χρονος Αλβανός: Έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

34χρονος Αλβανός: Έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

32χρονος Αλβανός: Έχει καταδικαστεί για ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι έφθασαν στα Χανιά το πρωί του Σαββάτου προκειμένου τη Δευτέρα το πρωί να οδηγηθούν στις φυλακές Χανίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη