Στην Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, ο Aaron Eckhart


Μια νέα χολιγουντιανή κινηματογραφική παραγωγή που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη.

Τα γυρίσματα της ταινίας “The Bricklayer” θα αρχίσουν στις 15 Μαρτίου και θα έχουν διάρκεια δύο μηνών, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Aaron Eckhart και συμπρωταγωνίστρια την Nina Dobrev. Ο σκηνοθέτης Renny Harlin είναι από τους παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες ταινιών δράσης, γνωστός για σημαντικές εμπορικές επιτυχίες θρίλερ, όπως το Die Hard 2, το Cliffhanger και το Long Kiss Goodnight.

Το σημαντικό στη νέα ταινία είναι ότι η πλοκή της εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στα στούντιο της Millennium, στη Θέρμη, σε όλη τη Θεσσαλονίκη και σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είναι η Χαλκιδική. Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν χώροι του Λιμανιού, του Αεροδρομίου, των έργων για την κατασκευή του Μετρό, των Τειχών της Άνω Πόλης, της Αριστοτέλους, της Πλατείας Εμπορίου, το Καπάνι, η Ίωνος Δραγούμη, άλλες περιοχές δήμων εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος και άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Το γεγονός ότι η ταινία θα εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη σημαίνει ότι θα είναι πολύ αυξημένη η εμπλοκή Ελλήνων ηθοποιών, ενώ θα χρειαστούν και περίπου 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί στα γυρίσματα. Σκηνές της ταινίας θα γυριστούν και στα ελληνικά. Πρόκειται για μια σπουδαία κινηματογραφική παραγωγή, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως ανέφερε ο  κ. Τζιτζικώστας.

Το “The Bricklayer” είναι η τρίτη ταινία της Millennium Media και των Nu Boyana Film Studios Hellenic, μετά τις παραγωγές “The Enforcer” (“Barracuda”) και “The Expendables 4”, που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη κατά το τελευταίο έτος, με την πλοκή για πρώτη φορά να εξελίσσεται στον φυσικό χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στην πόλη και τις δυνατότητές της να υποστηρίξει μεγάλες παραγωγές διεθνούς εμβέλειας. Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο, με κεντρικό τόπο το Βερολίνο, οπότε οι υπεύθυνοι της παραγωγής μετασκεύασαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσιάζοντας την περιοχή ως κινηματογραφικό τόπο στην παγκόσμια οπτικοακουστική βιομηχανία.

Το “The Bricklayer” είναι θρίλερ δράσης και το σενάριο έχουν γράψει οι Hanna Weg και Matt Johnson. Στο “The Bricklayer” κάποιος εκβιάζει τη CIA δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται προς τις ΗΠΑ, η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο –αλλά και επαναστάτη– πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη