Aνατριχίλα σε όλη την χώρα από την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη


O 19χρονος Αλκης Καμπανός , έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Έκανε την πρώτη λυκείου στη Θεσσαλονίκη , σε γενικό λύκειο, όπου μάλιστα συμμετείχε στη θεατρική ομάδα του σχολείου του. Σύμφωνα με τους καθηγητές του ήταν ένα ήσυχο, συνεσταλμένο, πολύ εμφανίσιμο και κοινωνικό αγόρι, το οποίο προερχόταν από "καλή οικογένεια" και δεν συμμετείχε σε οπαδικές συζητήσεις.
Όμως λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του, ο οποίος είναι αξιωματικός στον Στρατό Ξηράς, ολοκλήρωσε το λύκειο στη Βέροια.
Για τη δολοφονία έγιναν 15 προσαγωγές, η μία από τις οποίες μετατράπηκε σε σύλληψη, διότι στην κατοχή του βρέθηκε ναυτικός πυρσός, αλλά δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στην παρέα δεν ήταν τρία άτομα, αλλά πέντε. Ο 19χρονος νεαρός, που χτυπήθηκε με μικρό δρεπάνι, έπεσε νεκρός, ενώ άλλοι δύο φίλοι του τραματίστηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Εκτός από τα τρία θύματα στην παρέα τους βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν κι αυτοί πεζοί επί της οδού Θεοδ. Γαζή, κοντά στο γήπεδο "Κλ. Βικελίδης" του Άρη, αλλά φαίνεται πως πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Της επίθεσης φέρεται να προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και αφού πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών τούς ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι, η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα στη συμβολή σχεδόν των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Θεοδώρου Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου, λίγα μέτρα από το γήπεδο του Άρη.
Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της άμεσης δράσης και βρήκε τους νεαρούς αιμόφυρτους να ζητούν βοήθεια. Οι αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Ο 19χρονος αιμορραγούσε ακατάσχετα. Άφησε την τελευταία του πνοή πριν την άφιξη του ασθενοφόρου και της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ.
Οι δύο τραυματίες, 19 και 20 ετών, με τραύματα στον θώρακα και στο κεφάλι, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Αμέσως άρχισαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του οχήματος των δραστών. Δεν έχει διευκρινιστεί πόσα ήταν τα άτομα που πήραν μέρος στην δολοφονική επίθεση. Η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεο από παρακείμενα καταστήματα. Κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών συνέλεξε στοιχεία από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό.

"Σας παρακαλώ μην με χτυπάτε άλλο"
Μία γυναίκα δήλωσε πως άκουσε φασαρία περίπου στη 1:00, καθώς και ένα άτομο να φωνάζει "σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο". Η γυναίκα ήταν κι εκείνη που κάλεσε και την αστυνομία.

Τι αναφέρει η Αστυνομία
Από την πλευρά της η Αστυνομία με ανακοίνωσή της ανέφερε:

"Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-02-2022) στην περιοχή Χαριλάου σε υπαίθριο χώρο, έπειτα από επίθεση άγνωστων ατόμων τραυματίστηκε θανάσιμα 19χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον 19χρονο και δύο ακόμη άτομα και τους μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου. Πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη