Δήμαρχος Ζέρβας : "Μαύρη μέρα για την πόλη μας"


Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης μετά τη δολοφονία 19χρονου με οπαδικά κίνητρα στη περιοχή Χαριλάου.

Η φονική οπαδική επίθεση έγινε σε πέντε άτομα και είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 19χρονου από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ δύο ακόμη νεαροί, 19 και 20 ετών, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν, εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Της επίθεσης φέρεται να προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία. Οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και αφού πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών τούς ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις.


Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές και βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι συνέβη, καλώντας την Άμεση Δράση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα φορούσαν διακριτικά ομάδας.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αφού καταδίκασε την οπαδική βία, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι η δολοφονία του νεαρού «είναι μια ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος», ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα :
"Η δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην πόλη μας είναι μία μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη. Είναι μία ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος.
.
Καταδικάζω με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οπαδική βία, τις συμπλοκές, κάθε μορφή βίας. Καλώ τις Αστυνομικές Αρχές να πράξουν τα δέοντα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ή τους δράστες και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές χωρίς να χαθεί χρόνος.

Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε πρωτίστως τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και να αποτρέψουμε τέτοια εγκλήματα στο μέλλον.

Δεν πρέπει τέτοιες εγκληματικές πράξεις να αμαυρώσουν τον αθλητισμό, να αποξενώσουν τη φίλαθλη κοινότητα από τα αθλητικά δρώμενα. Οι πρωταγωνιστές, αθλητές και φίλαθλοι, αγωνίζονται, κρατούν σημαίες και λάβαρα μέσα στα γήπεδα -όχι μαχαίρια και όπλα στους δρόμους της πόλης.

Κάθε μία και κάθε ένας, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, να ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να βάλουμε ένα τέρμα σε τέτοια φαινόμενα. Όλοι μαζί να υψώσουμε, επιτέλους, τείχος προστασίας.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θύματος. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη