Γιώργος Τσίπρας : «Η άμυνα της χώρας μας δεν είναι αυτοσκοπός»


Γιώργος Τσίπρας στη Βουλή: «Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός!»

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την αμυντική θωράκιση της χώρας
Σε δήλωση που προκαλεί αίσθηση προχώρησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας και αναπληρωτής τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζοντας πως «η Άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο που προβλέπει την περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με πρόσκτηση επιπλέον έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale, 3 φρεγατών Belharra και τορπιλών για τα υποβρύχια υποστήριξε μεταξύ άλλων :
«Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό που πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας. Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Πολύ πρόσφατα απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου - αλλά και άλλων τούρκων αξιωματούχων παλιότερα που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά απάντηση οι δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνδέθηκαν με την κυριαρχία μας αλλά δεν έκαναν την παραμικρή νύξη για το δικαίωμα στην άμυνα.
Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι δεδομένη, συνεχώς υποβαθμίζεται και αυτό δεν αλλάζει με καμία αγορά οπλικού συστήματος».

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δηλώσει «παρών» επί της αρχής του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, να καταψηφίσει την σύμβαση για τα Rafale και να ψηφίσει υπέρ των υπόλοιπων συμβάσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη