Προσωρινά ελεύθερος ο υιός Λιακουνάκος, με εγγύηση 250 χιλιάρικαΓια για απάτη ύψους 500.000 δολαρίων με bitcoin κατηγορείται ο Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος των Θωμά και Νατάσας Λιακουνάκου, που συνελήφθη στο Λας Βέγκας, όπως αναφέρει το protothema.gr

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, ο 23χρονος φοιτητής από το Μαϊάμι, φέρεται να εξαπάτησε και να απέσπασε έως και 500.000 δολάρια από έναν αρχάριο έμπορο κρυπτονομισμάτων, αφού πρώτα ερεύνησε το ιστορικό πολυεκατομμυριούχων στη Νότια Νεβάδα και στη συνέχεια στόχευσε έναν από αυτούς.

«Πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη, οργανωμένη και μελετημένη κλοπή», ανέφερε ο επικεφαλής αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Κλαρκ, Τζιμ Σουίτιν, στην χθεσινή πρώτη εμφάνιση του Φίλιππου Λιακουνάκου στο δικαστήριο του Λας Βέγκας.

Ο Φίλιππος Λιακουνάκος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Κέντρο Κράτησης της Κομητείας Κλαρκ με τις κατηγορίες της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων, της χρήσης της ταυτότητας άλλου προσώπου για την πρόκληση οικονομικής ζημίας και της παράνομης κακουργηματικής πράξης που αφορά σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή δεδομένων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου, Τζος Τόμτσεκ δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Φίλιππος Λιακουνάκος δεν έχει ποινικό ιστορικό και ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη.

Ο Τζιμ Σουίτιν ζήτησε να οριστεί εγγύηση 250.000 δολαρίων, σημειώνοντας ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το ενδεχόμενο να εμπλέκεται σε παρόμοιες συναλλαγές.

«Πιθανόν να κυκλοφορούν πολλά χρήματα εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ο κατηγορούμενος κατηγορείται για πολύ σοβαρά εγκλήματα. Έχει μεγάλο κίνητρο να διαφύγει και η πολιτεία θα ισχυριστεί ότι έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα να αναλάβει άλλες ταυτότητες».

Το Ειρηνοδικείο του Λας Βέγκας έθεσε δύο σενάρια με τα οποία θα μπορούσε να πληρώσει εγγύηση: είτε εγγύηση 100.000 δολαρίων με υψηλού επιπέδου ηλεκτρονική παρακολούθηση και απαίτηση να παραμείνει στην κοινότητα του Λας Βέγκας όσο εκκρεμούν οι κατηγορίες είτε ολόκληρη η εγγύηση των 250.000 δολαρίων.

Τελικά, ο επικεφαλής αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Κλαρκ ζήτησε και έλαβε την εγγύηση των 250.000 δολαρίων.


Τι υποστηρίζει ο Φίλιππος Λιακουνάκος
Ο Φίλιππος Λιακουνάκος υποστήριξε στην αστυνομία ότι τον προσέγγισε ένας συνεργάτης του, τον οποίο γνώριζε μέσω Telegram και συμφώνησαν σε συναλλαγή με bitcoin. Το θύμα φέρεται ότι μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, τα οποία περιλάμβαναν 50.000 δολάρια για αμοιβή του πωλητή, στον συνεργάτη του, ως αντάλλαγμα για χρήματα.

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, όταν επικοινώνησε με τον συνεργάτη του για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα και το θύμα αντελήφθη τότε ότι είχε μεταφέρει τα χρήματα σε έναν απατεώνα που εμφανιζόταν ως συνεργάτης του.

«Επανεξέτασα τη συναλλαγή στο δημόσιο blockchain και παρατήρησα ότι τα bitcoin μετακινήθηκαν γρήγορα με αυτό που είναι ευρέως γνωστό ως "peeling" [σ.σ. μέθοδος ξεπλύματος μεγάλων ποσών κρυπτονομισμάτων, μέσω σειράς συναλλαγών] για να αδύνατο να εντοπιστεί το πού πήγαιναν τα bitcoins», έγραψε ντετέκτιβ στο ένταλμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη