Ελληνικά ξενοδοχεία προσφέρουν δωμάτια σε Βρετανούς τουρίστες, από 6 ευρώ τη βραδιά


Έλληνες και Τούρκοι ξενοδόχοι χαμηλών καταλυμάτων ρίχνουν τις τιμές εν όψει της έναρξης της σεζόν για να τονώσουν τη ζήτηση.
 Σύμφωνα με έρευνα του Travel.gr, σε τουλάχιστον 7 δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, οι Βρετανοί Tour Operator First Choice καταγράφουν τιμές από 6 έως 10 ευρώ τη βραδιά σε ξενοδοχειακές μονάδες 2 και 3 αστέρων. 

 Πρόκειται για καταλύματα που βρίσκονται στη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα, τη Θάσο, τη Ζάκυνθο, τη Σκιάθο και την Κεφαλονιά. 

Οι τιμές είναι για μία διανυκτέρευση μόνο για μια συγκεκριμένη ημερομηνία του Μαΐου και άλλες συνεχόμενες ημέρες μπορούν να επιλεγούν με διαφορετική τιμή για μεγαλύτερη διαμονή. Αυτά τα ποσοστά, ωστόσο, δεν θα διατηρηθούν στην κορύφωση της σεζόν. Ωστόσο, τα χαμηλά επιτόκια που προσφέρουν οι ιδιοκτήτες ξενοδόχων χαμηλής κατηγορίας αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειές τους να αντισταθμίσουν τις τιμές που έχουν βάλει στην αγορά οι Τούρκοι, βασιζόμενοι στην πτώση του νομίσματος της γειτονικής χώρας. 

 Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σε αυτή τη ζώνη τιμών υπάρχουν 25 ξενοδοχειακά καταλύματα στις προαναφερθείσες περιοχές της Ελλάδας και 11 ξενοδοχεία στην Τουρκία, ενώ δεν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις ισπανικών ξενοδοχείων, ενώ 2 από τα 11 ξενοδοχεία της Τουρκίας είναι 4. - αστέρων ξενοδοχεία. 

 Οι Ισπανοί ξενοδόχοι βλέπουν επίσης τη διαμόρφωση πολύ χαμηλών ξενοδοχειακών τιμών στην Τουρκία, όπως επισημαίνεται σε έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη. Μάλιστα, συνδέει αυτή την εξέλιξη με την προσπάθεια των Τούρκων να προσελκύσουν περισσότερους Ευρωπαίους τουρίστες καθώς, παρά τις θετικές προσδοκίες, παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς την ανάπτυξη της κίνησης από τη ρωσική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη