Στα χέρια των Ουκρανών, η ηρωίδα των Ρώσων «Μπαγκίρα» ;


Η διαβόητη Ρωσίδα ελεύθερη σκοπευτής με τα 40 θύματα, που έπιασαν οι Ουκρανοί
Η Ιρίνα Σταρίκοβα που θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες του είδους, έπεσε στα χέρια των Ουκρανών όταν τραυματίστηκε στη μάχη.


Ελεύθεροι σκοπευτές, δεν είναι μόνο άνδρες, αλλά και γυναίκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιρίνα Σταρίκοβα που θεωρείται από τις καλύτερες του είδους, αλλά τελικά έπεσε στα χέρια των Ουκρανών, έχοντας τραυματιστεί στη μάχη.

Η «Μπαγκίρα», όπως αναφέρει το Ουκρανικό «Army Info», πήρε το όνομά της από τον μαύρο πάνθηρα στο Βιβλίο της Ζούγκλας, του Κίπλινγκ και αποτελεί επίλεκτη μονάδα του στρατού της Ρωσίας. Το παρελθόν της μάλιστα είναι ιδιαιτέρως... σκοτεινό και γεμάτο αντιφάσεις, καθώς ενώ ήταν παίκτρια χάντμπολ, αλλά και μοναχή κατέληξε να καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών και να γίνει μισθοφόρος το 2014, πολεμώντας στο Ντονμπάς.

Μάλιστα, ως μέλος της 11ης Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων, βρέθηκε στο Ντονετσκ το 2014 και τιμήθηκε στην Μόσχα με το μετάλλιο του Σταυρού του Γεωργίου για την επιχειρησιακή δράση της.
Παρόλα αυτά όμως, η 41χρονη έχει δύο κόρες, 11 και 9 ετών, από τον γάμο της με τον Αλεξάντερ Φεντότοφ, ενώ στη συνέχεια αφού χώρισε παντρεύτηκε τον Αλεξάντρ Όγκρενιτς, ο οποίος έχει το προσωνύμιο Γκόρινιτς.




Η σύλληψή της
Οι Ουκρανοί είχαν θέσει σε προτεραιότητα την εξουδετέρωσή της, καθώς φέρεται να είχε στο ενεργητικό της 40 θύματα στον πόλεμο της Ουκρανίας. Στην τελευταία μάχη που έλαβε μέρος όμως, τραυματίστηκε και όπως αναφέρει το δημοσιεύματα (σ.σ. το οποίο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί), οι συμπολεμιστές της νόμιζαν οτι το χτύπημα που δέχθηκε ήταν θανάσιμο, με αποτέλεσα να την αφήσουν.
Έτσι, έπεσε στα χέρια των Ουκρανών, οι οποίο έβγαλαν εκτός μάχης ένα σημαντικό όπλο των στρατευμάτων του Βλάντιμιρ Πούτιν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη