Ψάχνουν θύματα, για να πουλήσουν "αυτοκίνητα" προς 100 χιλ. ευρώ


Όπως όλα τα προϊόντα της εταιρίας, έτσι και το αυτοκίνητο της Apple θα είναι ακριβό. Οι φανατικοί φίλοι των προϊόντων της Apple προφανώς στέκονται στα μοναδικά τους χαρακτηριστικά και το styling στο οποίο δεν έχουν αντίπαλο. Οι υπόλοιποι επισημαίνουν ότι αρκετά από αυτά είναι υπερτιμημένα παρά την premium ποιότητά τους.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα και με το αυτοκίνητό της, όταν και όποτε εμφανιστεί στην αγορά. Το οποίο προφανώς και δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση στην υψηλή κοστολόγηση που έχουν όλα τα προϊόντα της εταιρίας. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως το αυτοκίνητο της Apple θα κοστίζει κοντά στις 100.000 δολάρια.

Και αυτό θα βασίζεται στην στρατηγική της εταιρίας που θα ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία και με τα άλλα αντικείμενα που έχουν το σήμα της. Σε πρώτη φάση, η Apple δεν θέλει να απευθυνθεί στις μάζες, καθώς θέλει να έχει ένα μικρό μερίδιο ώστε να εξασφαλίσει ότι όλα πηγαίνουν καλά.

Η εξάπλωση της γκάμας θα γίνει σε δεύτερη φάση, με πιο φθηνά μοντέλα, όταν η μάρκα θα έχει “πατήσει” στην αγορά. Η φήμη που προέρχεται από το καλά πληροφορημένο LeaksApplePro, αν και τίποτα ακόμα δεν είναι βέβαιο. Πολύ δε περισσότερο όταν δεν υπάρχει ούτε καν το τελικό σχέδιο του αυτοκινήτου και όλα μπορούν να αλλάξουν.

Πάντως η συγκεκριμένη φήμη φαίνεται να έχει λογική και μάλλον σημαίνει ότι το ευρύ κοινό θα αργήσει να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο από την Αpple. Όσο για το πότε θα το δούμε, οι ίδιες φήμες μιλούν για στόχο το 2025, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι έτοιμο εκείνη την χρονιά για να βγει στην αγορά. Το πιθανότερο είναι να γίνει η πρώτη παρουσίασή του το 2025 και οι παραδόσεις να ξεκινήσουν στις αρχές του 2026.

Η εταιρία φαίνεται να επισπεύδει την παρουσίαση του αυτοκινήτου της μετά την εκρηκτική άνοδο που γνωρίζουν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών σε όλο τον κόσμο. Πάντως προς το παρόν όλα αυτά βρίσκονται στο επίπεδο της φημολογίας, ένα “σπορ” στο οποίο η Apple είναι εξαιρετικά ικανή. Και το οποίο συν τοις άλλοις ανεβάζει την προσμονή αλλά και την τιμή του αυτοκινήτου ακόμα περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη