Οι παραβάσεις που οδήγησαν οδηγό ταξί εκτός επαγγέλματος


Οδηγός Ταξί συνελήφθη για επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά αλλά και για είσπραξη κομίστρου πολύ υψηλότερου από το ποσό που ανέγραφε το ταξίμετρο και πλέον έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες ώστε να του αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης δια βίου!

Το συμβάν καταγράφηκε στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας 52χρονος ημεδαπός οδηγός Ε.Δ.Χ. οχήματος (Tαξί), από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός κατηγορείται ότι επιβίβασε δύο πελάτισσες έξωθεν Νοσοκομείου, με προορισμό έτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου και κατά την αποβίβαση, απαίτησε και εισέπραξε διπλάσιο ποσό από αυτό που ανέγραφε το ταξίμετρο. Επιπλέον, δεν ακολούθησε την προτεινόμενη από αυτές διαδρομή, επιδεικνύοντας πέραν των άλλων επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά, παραβιάζοντας τρεις φορές τον ερυθρό σηματοδότη.

Ως εκ τούτου, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, ενώ περαιτέρω του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 2.400 ευρώ.
Επιπρόσθετα θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία με την αρμόδια Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησής του δια βίου, συνεπεία της καθ’ υποτροπή, 3 φορές μέσα σε διάστημα 5 ετών, παραβίασης ερυθρού σηματοδότη.
Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι, με στόχο την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχισθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη