"Ο Πούτιν είναι τρελός" δηλώνει ο πρώην κολλητός του



Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ «σήκωσε το γάντι» στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος νωρίτερα επέκρινε σφοδρά τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ένθερμος υποστηρικτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, επέκρινε τις “τρελές, απαράδεκτες ακρότητες” του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία. Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος το 2013 έλαβε την ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε χθες, Πέμπτη, στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Ο ρωσικός λαός δεν ευθύνεται για τις τρελές, απαράδεκτες ακρότητες των ηγετών του, όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν».
Ο Ντεπαρντιέ είπε ακόμη ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδα από τις τρεις συναυλίες του στο Παρίσι (1-3 Απριλίου) στους «Ουκρανούς, θύματα αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου».

Απαντά το Κρεμλίνο
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα έτοιμο να εξηγήσει την κατάσταση στην Ουκρανία στον ηθοποιό.

Όπως δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ντεπαρντιέ δεν καταλαβαίνει απολύτως την κατάσταση.

Το 2013 ο Πούτιν χορήγησε στον Ντεπαρντιέ την ρωσική υπηκοότητα προκαλώντας κατακραυγή στη Γαλλία δεδομένου ότι ο ηθοποιός κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την πατρίδα του για να αποφύγει να φορολογηθεί με έναν νέο φόρο για τους εκατομμυριούχους.

Ο ηθοποιός παρέλαβε το νέο διαβατήριό του από τον ίδιο τον Πούτιν στην εξοχική κατοικία του ρώσου προέδρου στη Μαύρη Θάλασσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη