"Στο σφυρί" η μεζονέτα του Φιλιππίδη για 645.000 ευρώ

Ενώ η δίκη του προφυλακισμένου ηθοποιού βρίσκεται σε εξέλιξη, αύριο Τετάρτη 27 Απριλίου, έρχεται ο πλειστηριασμός για τη μεζονέτα του, με τιμή πρώτης προσφοράς 645.000 ευρώ

Την ώρα που η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη έχει πλέον εισέλθει στην ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, με το κουβάρι των σε βάρος του καταγγελιών να ξεδιπλώνεται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού της Αθήνας, την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να χτυπήσει το σφυρί για το ακίνητο του ηθοποιού και της συζύγου του στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση η μεζονέτα του ζεύγους κατασχέθηκε για ποσό 450.000 ευρώ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί η εμπορική αξία του ακινήτου κατά την κατάσχεση και η οποία, με βάση την έκθεση εκτίμησης, ανέρχεται σε 290.250 ευρώ για το δικαίωμα του 50% εξ’ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας που ανήκει στον Πέτρο Φιλιππίδη, και αντίστοιχα για το 50% που ανήκει στην Ελπίδα Νίνου. 
Έτσι, η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 645.000 ευρώ.Η συγκεκριμένη μεζονέτα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο που περιλαμβάνουν:

-Στο υπόγειο, έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου, τέσσερις αποθήκες, λεβητοστάσιο, δεξαμενή, W.C., διάδρομο, ανελκυστήρα και εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το τμήμα του ισογείου. Η επιφάνεια των βοηθητικών χώρων είναι 122,30 τ.μ. και του χώρου στάθμευσης 24,50 τ.μ.
-Το ισόγειο έχει επιφάνεια 113,50 τ.μ. και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, είσοδο , W.C., διάδρομο, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με τα τμήματα του υπογείου και του ορόφου, ανελκυστήρα και βεράντες.
– Ο όροφος περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, διάδρομο, ανελκυστήρα, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το τμήμα του ισογείου και βεράντες, ενώ έχει επιφάνεια 104,60 τ.μ.

Η «κατοικία Β’» έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 550/1000 εξ αδιαιρέτου, ενώ της ανήκει κατ’ αποκλειστική χρήση τμήμα του ακάλυπτου χώρου, εμβαδού 200 τ.μ.

Την έχουν από το 2005
Η συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία αποκτήθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγό του «κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή και κατά ποσοστό 1/2 εξ αδιαιρέτου σε καθένα από αυτούς» τον Νοέμβριο του 2005.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη