Συνελήφθη ο φυγάς, αυτοκτόνησε η δεσμοφύλακας που τον ελευθέρωσε


Άδοξο τέλος είχε η απόδραση ενός βαρυποινίτη από φυλακή της Αλαμπάμα, ο οποίος κατάφερε να αποδράσει με τη βοήθεια σωφρονιστικής υπαλλήλου. Ύστερα από καταδίωξη της αστυνομίας ο άνδρας συνελήφθη και η γυναίκα αυτοκτόνησε.

Οι δυο τους «έφυγαν σαν κύριοι» από φυλακή της Αλαμπάμα την Παρασκευή και έκτοτε αγνοούνταν. Ωστόσο, το βράδυ της Δευτέρας, την ώρα της κινηματογραφικής τους σύλληψης, η 58χρονη Βίκυ Γουάιτ αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο 38χρονος Κέισι Γουάιτ συνελήφθη στην Ιντιάνα μετά από καταδίωξη των αρχών. Οι δυο τους μοιράζονταν τον ίδιο επίθετο αλλά δεν είχαν καμία συγγένεια και εικάζεται ότι είχαν αναπτύξει ερωτική σχέση.

Η κινηματογραφική απόδραση
Το πρωί της Παρασκευής η Βίκι έφτασε στις φυλακές της Αλαμπάμα για να συνοδεύσει τον βαρυποινίτη σε ψυχιατρική αξιολόγηση στο δικαστήριο. Η ίδια είχε σταθμεύσει σε ένα κοντινό εμπορικό κέντρο ένα αυτοκίνητο που είχε αγοράσει προκειμένου να αποδράσουν.

Στις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της φυλακής δεν φαίνεται κάτι αξιοσημείωτο την ώρα που η σωφρονιστική υπάλληλος παραλαμβάνει τον κρατούμενο.

Αυτό συνέβη στις 9:30 το πρωί, ενώ οι αρχές συνειδητοποίησαν μετά από ώρες ότι οι δυο τους είχαν εξαφανιστεί.

Στην αρχή οι υποψίες έπεφταν στον ισοβίτη, αφήνοντας υποψίες ακόμα και για έγκλημα. Ωστόσο, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η Γουάιτ είχε πουλήσει βιαστικά το σπίτι της, είχε υποβάλλει αίτημα για σύνταξη την προηγούμενη μέρα της εξαφάνισης και αγόρασε ένα αυτοκίνητο λίγες μέρες πριν.

Ο σερίφης της κομητείας Λόντερντεϊλ, Ρικ Σίνγκλετον, είπε ότι το όχημα του ζευγαριού συνετρίβη μετά από καταδίωξη της αστυνομίας στο Έβανσβιλ της Ιντιάνα, όπου ο Κέισι Γουάιτ παραδόθηκε.

Το βράδυ της Δευτέρας το γραφείο ιατροδικαστών της κομητείας Vanderburgh επιβεβαίωσε ότι η Βίκυ Γουάιτ πέθανε σε τοπικό νοσοκομείο, αφού αυτοπυροβολήθηκε κατά τη σύλληψη. «Συλλάβαμε έναν επικίνδυνο άνδρα από το δρόμο σήμερα. Δεν πρόκειται να ξαναδεί το φως της ημέρας», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη