Χαλκιδική : Αλβανός βοσκός βίασε νεαρή που έκανε ηλιοθεραπεία

Θύμα βιασμού έπεσε νεαρή κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε ηλιοθεραπεία σε ερημική παραλία της Χαλκιδικής.

Ο ανακριτής Πολύγυρου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του βοσκού που είχε μπει στο «κάδρο» των ερευνών για τον βιασμό της 22χρονης, σε παραλία της Χαλκιδικής, μετά την ταυτοποίηση τού γενετικού του υλικού με αυτό της καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πρόκειται για 48χρονο, αλβανικής καταγωγής, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν τα τελευταία 24ωρα από την περιοχή. Δείγμα DNA ελήφθη από κλινοσκεπάσματα στον τόπο όπου διαμένει και εξετάστηκε εργαστηριακά.

Νωρίτερα αρνητικά ήταν εργαστηριακά αποτελέσματα σε δείγματα γενετικού υλικού που ελήφθησαν από τον 56χρονο κρατούμενο των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας ο οποίος είχε καταστεί κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, ο – επίσης αλβανικής καταγωγής – κρατούμενος των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας απολογήθηκε νωρίτερα ενώπιον του Ανακριτή Πολυγύρου, αρνούμενος κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Αξιολογώντας και τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων (όπως επίσης το περιεχόμενο της απολογίας του), ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο για την υπόθεση, χωρίς επιβολή περιοριστικών όρων.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο 56χρονος επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπου εκτίει σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης ποινή για άλλο αδίκημα. Για την απαλλαγή του αναφορικά με την πράξη του βιασμού της 22χρονης αναμένεται αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο με την έκδοση βουλεύματος.

Το προφίλ του
Η 22χρονη φαίνεται πως περιέγραψε στην ΕΛΑΣ πως ο δράστης της επίθεσης είναι ένας άνδρας άνω των 50, μεγαλόσωμος, ασπρομάλλης, με σχετικά μακριά μαλλιά και μπούκλες, αλλά και πράσινα ή γαλάζια μάτια.

Η περιγραφή αυτή απείχε από την εξωτερική εμφάνιση του τροφίμου, ο οποίος είναι πιο λεπτός και μελαχρινός.
Η αστυνομία αναζητεί τον Αλβανό βοσκό ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εθεάθη στην Θεσσαλονίκη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη