"Απόκοσμο" ψάρι-τέρας μήκους 5 μέτρων, αλιεύσαν ψαράδες στις ακτές της Χιλής

Τον γύρο του κόσμου κάνει το κολοσσιαίο ψάρι που έπιασαν στις ακτές της Χιλής.

Ένα τρομακτικό πλάσμα από τον βυθό της Χιλής έπιασαν οι ψαράδες της περιοχής. Το γιγαντιαίο ψάρι που ονομάζεται «κουπί», είχε μήκος 5 μέτρα και χρειάστηκε γερανός για να το βγάλει από τη θάλασσα.

Η ομάδα ψαράδων στην πόλη της Αρίκα που έπιασε το ψάρι μαζί με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να δει το θέαμα, κοινοποίησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 10 εκατομμύρια προβολές.

Οι ντόπιοι θεωρούν ότι η εμφάνιση αυτών των ψαριών είναι κακός οιωνός για επερχόμενους μεγάλους σεισμούς και τσουνάμι. Μάλιστα, θεωρούν ότι όποιος τα βρει θα είναι καταραμένος.

Φτάνοντας σε μήκος έως και 11 μέτρα, τα συγκεκριμένα ψάρια ζουν στα βαθιά νερά και επιστρέφουν στην επιφάνεια μόνο όταν είναι άρρωστα, πεθαίνουν ή αναπαράγονται – κάτι που τροφοδοτεί την εικασία ότι μπορεί να επιστρέψουν στην επιφάνεια με τις αλλαγές του καιρού.

Σύμφωνα με το National Geographic, το «κουπί» είναι το μακρύτερο οστεώδες ψάρι στον κόσμο, αλλά σπάνια παρατηρείται επειδή ζει σε «σημαντικά βάθη» περίπου 1.000 μέτρα. Ωστόσο, δεν θεωρούνται επικίνδυνα, καθώς τρώνε απλώς μικροσκοπικό πλαγκτόν.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη