Χαλκιδική : Βανδαλισμοί σε αυτοκίνητα Σκοπιανών τουριστών


Εκτεταμένη προβολή σε ΜΜΕ των Σκοπίων λαμβάνει είδηση για φθορές σε δεκάδες οχήματα με πινακίδες Σκοπίων στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στην Καλλιθέα και στην Άφυτο.

Σε ρεπορτάζ της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας “Faktor”, υπό τον τίτλο «Σπασμένα τζάμια και τρυπημένα λάστιχα σε “Σκοπιανά” οχήματα στην Καλλιθέα – Δεν ξέρουμε πώς θα περάσουμε τη νύχτα», που αναπαρήγαγε μεγάλο μέρος των ΜΜΕ των Σκοπίων, δημοσιεύονται φωτογραφίες από αναγνώστες της ιστοσελίδας και οι οποίες αποτυπώνουν σπασμένα τζάμια και τρυπημένα λάστιχα οχημάτων με πινακίδες Σκοπίων στην Καλλιθέα, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, όπου αυτοί περνούσαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το “Faktor”, το περιστατικό αυτό έχει καταγγελθεί στην Ελληνική Αστυνομία και διερευνάται σχετικά.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που υπέστησαν φθορές τόνισαν στο “Faktor” ότι αισθάνονται πως απειλούνται και ότι φοβούνται μήπως βιώσουν αντίστοιχα περιστατικά.

Σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα, φθορές έχουν υποστεί δεκάδες οχήματα με πινακίδες Σκοπίων , περίπου είκοσι.


Η πρεσβεία των Σκοπίων στην Αθήνα και το γενικό προξενείο της χώρας στη Θεσσαλονίκη επικοινώνησαν με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές μετά από καταγγελίες για φθορές σε έξι κατεστραμμένα οχήματα με σπασμένα τζάμια.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, αναμένει την επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές με λεπτομέρειες της υπόθεσης για να εκτιμηθεί η κατάλληλη αντίδραση.

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά από καταγγελίες για περιστατικά με κατεστραμμένα οχήματα στην Ελλάδα, η πρεσβεία στην Αθήνα και το γενικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη επικοινώνησαν άμεσα με τους αρμόδιους φορείς και Αρχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις αρχικές συζητήσεις, υπάρχει επιβεβαίωση από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας για συνολικά έξι δηλωθέντα κατεστραμμένα οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων από τα Σκόπια.
Γενικά πρόκειται για σπασμένα τζάμια των οχημάτων. Οι διπλωματικές και προξενικές μας Αρχές στην Ελλάδα αναμένουν επίσημη ενημέρωση, με λεπτομέρειες για την υπόθεση, μετά την οποία το υπουργείο θα αξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει» ανέφεραν από το ΥΠΕΞ των Σκοπίων, στην εφημερίδα «Νova Makedonija».
Με πληροφορίες από την ΕΡΤ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη