Θεσσαλονίκη : Θλίψη για τον θάνατο του Εθνικού ευεργέτη Νικολάου Παπαγεωργίου


Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, στις 5 το απόγευμα, στη Σιάτιστα Κοζάνης, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του εθνικού ευεργέτη Νικόλαου Παπαγεωργίου.

Ο εκλιπών, μαζί με τον προσφάτως αποβιώσαντα αδελφό του Λεωνίδα υπήρξαν δωρητές του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωση του το “Ίδρυμα Παπαγεωργίου”, τον αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συντριβή και επισημαίνει ότι με τη συνεχή προσφορά του, μέσα από δωρεές και χορηγίες, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην κοινωνία, αποτελώντας παράδειγμα έμπνευσης και μίμησης για όλους.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”
“Την απώλεια του Δωρητή του Νοσοκομείου και Εθνικού Ευεργέτη, Νικόλαου Παπαγεωργίου, σε ηλικία 92 ετών, θρηνεί το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αποχαιρετούν με οδύνη μία σπουδαία προσωπικότητα που διακρίθηκε για την κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση.
Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου ήταν γεννημένος στη Σιάτιστα. Υπήρξε από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας στη γουνοποιία. Οι κοινωνικές του ευαισθησίες όμως τον ώθησαν πολύ πιο μακριά από την επιχειρηματική του δράση, στην ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, η οποία δεν σταμάτησε ούτε στιγμή κατά την διάρκεια της ζωής του και αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα και κινητήριο δύναμη για όλους μας.
Με τον αδελφό του Λεωνίδα σύστησαν το Ίδρυμα Παπαγεωργίου και χάρη στη δωρεά τους κατασκευάστηκε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου διετέλεσε Πρόεδρος από την έναρξη της λειτουργίας του έως τον Απρίλιο 2009 καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, ενώ υπήρξε μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου.
Ξεχώρισε με το ήθος του και τη συνέπεια λόγων και έργων, αναγορεύθηκε από το Ελληνικό Κράτος σε μεγάλο Εθνικό Ευεργέτη και τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις και τίτλους με μέγιστη την απονομή του οφικίου του άρχοντα Ακτουαρίου από Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Η οικογένεια του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου τον αποχαιρετά με ανείπωτη θλίψη και απέραντη ευγνωμοσύνη, εκφράζει δε τα ειλικρινέστατα και βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη