Αποστολόπουλος : "Η Ελλάδα δολοφονεί πρόσφυγες"


Έντονη αντίδραση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη σε ανάρτηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου για το ναυάγιο της Ρόδου. Ο γνωστός ακτιβιστής κατηγόρησε σε ανάρτησή του την Ελλάδα ότι «δολοφονεί» μετανάστες.

Μέσω Twitter, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναφορικά με το ναυάγιο νοτίως της Ρόδου όπου αγνοούνται ακόμη μετανάστες, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα διέσωσε ανθρώπους, επισημαίνοντας πως είναι «ντροπή και μόνο ντροπή να κατηγορείτε την Ελλάδα».


Προηγήθηκε ανάρτηση, επίσης από το Twitter, που έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «δολοφονεί», εκφράζοντας την άποψη πως οι μετανάστες ήθελαν να φτάσουν στην Ιταλία «για να αποφύγουν τα ελληνικά pushbacks» (σ.σ. επαναπροωθήσεις).


Απαντώντας στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σημείωσε ακόμη πως οι μετανάστες «χωρίς κανόνες ασφαλείας, πληρώνοντας δουλέμπορους, προσπάθησαν παρανόμως από Τουρκία να πάνε Ιταλία».

Στο ίδιο σχόλιο ο υπουργός διευκρίνιζε ότι «δεν συνηθίζω να απαντώ στο Twitter αλλά το σχόλιό σας είναι απαράδεκτο. Και προσβάλλει τη χώρα μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη