Πιλότος αεροσκάφους σε πτήση, άνοιξε την πόρτα και πήδηξε στο κενό

Τραγικό τέλος είχε ένας συγκυβερνήτης, στη Βόρεια Καρολίνα, καθώς πήδηξε στο κενό από ένα μικρό αεροπλάνο, από τα 1.200 μέτρα. 

Ήταν πανικόβλητος και αναστατωμένος επειδή προκάλεσε ζημιά στο σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης προσέγγισης του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (16/8) από το National Transportation Safety Board, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είπε στους ομοσπονδιακούς ερευνητές ότι ο συγκυβερνήτης του, Τσαρλς Χιου Κρουκς, 23 ετών, «ήταν εμφανώς αναστατωμένος για τη δύσκολη προσγείωση» λίγα λεπτά μετά την εκτροπή τους σε άλλο αεροδρόμιο για αναγκαστική προσγείωση.     

Ο συγκυβερνήτης, ο οποίος είχε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης προσπάθειας προσγείωσης, άνοιξε το πλαϊνό παράθυρο του πιλοτηρίου του στα 3.500 πόδια. Στη συνέχεια κατέβασε τη ράμπα στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, δείχνοντας ότι δεν ένιωθε καλά και ότι χρειαζόταν αέρα ενώ έκανε και εμετό.

Στη συνέχεια σηκώθηκε από τη θέση του, έβγαλε τα ακουστικά του, ζήτησε συγγνώμη και πήδηξε από το αεροπλάνο μέσω της πίσω πόρτας της ράμπας.

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Ιουλίου περίπου 30 μίλια νότια του διεθνούς αεροδρομίου Raleigh-Durham. Ο Κρουκς δεν είχε αλεξίπτωτο και το σώμα του βρέθηκε σε μια αυλή στην πόλη Fuquay-Varina.

Η οικογένεια που ζει στο σπίτι, στην αυλή του οποίου βρέθηκε ο Κρουκς είπε σε τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι άκουσαν έναν δυνατό γδούπο και κάλεσαν την αστυνομία.





ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη