Ψευδής ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα, για τον θάνατο του Γιώργου Μάγκα


Με ανακοίνωσή του στην σελίδα του στα social media, ο πρόεδρος του συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλσς,  ανακοίνωση ψευδώςς πώς πέθανε ο βιρτουόζος του κλαρίνου Γιώργος Μάγκας.

Ο Γιώργος Μάγγας γεννήθηκε στην Λιβαδειά στις  23 Αυγούστου 1952 και είναι Έλληνας τσιγγάνικης καταγωγής, μουσικός οργανοπαίκτης του κλαρίνου.

Ο πατέρας του ήταν διάσημος κλαριντζής, αλλά δεν του έδειξε τίποτα, γιατί ήθελε να τον δει γιατρό. Ο Γιώργος όμως, από μικρό παιδί ασχολήθηκε με την μουσική και εντελώς μόνος του ακολούθησε τα αχνάρια του Καρακώστα και Καραγιάννη και έμαθε να παίζει φλάουτο στην αρχή και κλαρίνο αργότερα. Σε ηλικία δεκαοχτώ χρονών ξεκίνησε να παίζει σε επαρχιακά μαγαζιά και πανηγύρια και συνόδευσε αξιόλογα ονόματα της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Γρήγορα η φήμη του διαδόθηκε και έξω από τα ελληνικά σύνορα όπου εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ στη Γαλλία (Φιέστα ντε Σουτνς), τη Γερμανία, το Βέλγιο (Σφιγκς), την Ισπανία (Πιρινέος), την Αγγλία και τον Καναδά. Έπαιξε με τους Tuxedomoon στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου[2]. Προβλήθηκε από την τηλεόραση και τις δισκογραφικές εταιρείες. Η MTV τον χαρακτήρισε ως «το ελληνικό φαινόμενο της βαλκανικής τζαζ»[3].

Αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν το ιδιαίτερο παίξιμό του μόνο με το επιστόμιο του κλαρίνου. Χαρακτηριζόταν για το ιδιαίτερο ντύσιμο του που περιλάμβανε λαμέ κουστούμια με φανταχτερά χρώματα και σχέδια, τα οποία έραβε η σύντροφός του Τζούλη Τζινιέρη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη