Αppodixi : Η εφαρμογή που προσφέρει δυο χιλιάδες ευρώ, σε όσους καταγγέλλουν πλαστές αποδείξεις


Εφορία: Αμοιβή 2.000 ευρώ από την ΑΑΔΕ 

Ξεκινά η νέα εκστρατεία της ΑΑΔΕ με στόχο τη φοροδιαφυγή, προσφέροντας μάλιστα και αμοιβή σε όποιον κάνει καταγγελία για… μαϊμού αποδείξεις!

Το κίνητρο για τους καταναλωτές θα είναι ισχυρό αφού σε περίπτωση που εντοπίσουν «μαϊμού»-απόδειξη και ειδοποιήσουν την ΑΑΔΕ τότε με τη βεβαίωση του προστίμου στον παραβάτη από τις φορολογικές αρχές θα λαμβάνουν χρηματικό ποσό που μπορεί να φτάνει έως και 10 φορές την αξία της απόδειξης, με ανώτατο όριο τα 1.500-2.000 ευρώ.

Με τη νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα κινητά τηλέφωνα δίνεται η δυνατότητα σε όλους καταναλωτές να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, «σκανάροντας» με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή.

Στη συνέχεια τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου.

Σε περίπτωση που από τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι η απόδειξη δεν είναι αυθεντική και γίνει επώνυμη αναφορά στην ΑΑΔΕ, με τη βεβαίωση του προστίμου ο φορολογούμενος που καταγγέλλει την παράβαση θα λαμβάνει ποσό πολλαπλάσιο της αξίας της απόδειξης.

Μέσω της εφαρμογής αυτής η ΑΑΔΕ θα ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και θα έχει τη δυνατότητα να προβαίνει άμεσα στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη