24χρονος μπέιμπι σίτερ, κακοποίησε 16 μικρά κορίτσια


Ένας μπέιμπι σίτερ από την Αυστραλία, ο οποίος διαφήμιζε τις υπηρεσίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσλήφθηκε για να φροντίζει 16 νεαρά κορίτσια σε διάφορες χρονικές περιόδους, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους, είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οικογενειών πριν κακοποιήσει  τα θύματά του.

Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες της κακοποίησης των κοριτσιών από τον 24χρονο Τζάρεθ Χάρις-Μάρκαμ παρουσιάστηκαν λεπτομερώς στο Ανώτατο Δικαστήριο της Δυτικής Αυστραλίας την Τρίτη, καθώς καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, ο Χάρις-Μάρκαμ βιντεοσκοπούσε τα θύματά της μέσω του κινητού της τηλεφώνου και έβγαζε φωτογραφίες τη στιγμή που ορμούσε πάνω τους και τα κακοποιούσε. Μάλιστα, ο εισαγγελέας ταράχτηκε τόσο από τις περιγραφές, ώστε αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά την εκδίκαση.

Τα θύματα του 24χρονου ήταν ηλικίας μεταξύ οκτώ μηνών και εννέα ετών και κάποιες από τις 12 οικογένειες ήταν παρούσες στο δικαστήριο στη διάρκεια της εκδίκασης.

Από τις μαρτυρτίες και τις καταθέσεις, έγινε γνωστό πως ορισμένες οικογένειες προσέλαβαν τον μπέιμπι σίτερ σε μόνιμη βάση, ενώ ορισμένα από τα «εγκλήματά» του, τα διέπραξε, ενώ τα παιδιά κοιμούνταν.

Άλλα θύματα ήταν φίλες των παιδιών που κακοποιούνταν, όταν βρίσκονταν για να παίξουν. Τα εγκλήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου του 2020 και Αυγούστου του περασμένου έτους.

Ο Χάρις-Μάρκαμ δήλωσε σε ψυχίατρο, που τον εξέτασε, ότι δεν θυμόταν τι συνέβη και δεν ήξερε γιατί προχώρησε στις απεχθείς πράξεις του. Μάλιστα, ο δικηγόρος του τόνισε πως ο 24χρονος «αγαπούσε αυτά τα παιδιά».

Ακόμη, υποστήριξε ότι ο δράστης ενδέχεται να μην είχε επίγνωση της παιδοφιλικής διαταραχής που είχε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ξεκίνησε να εργάζεται ως μπέιμπι σίτερ για να αποκτήσει πρόσβαση στα παιδιά.
Ωστόσο, ο δικαστής σημείωσε ότι ο 24χρονος συνέχισε να διαφημίζει τις υπηρεσίες του, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει να κακοποιεί τα παιδιά.

Ο μπέμπι σίτερ δήλωσε ένοχος για 141 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων 35 κατηγορίες για άσεμνη αντιμετώπιση παιδιού, 94 κατηγορίες για άσεμνη καταγραφή παιδιού και 10 αδικήματα  διείσδυσης σε παιδί.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 16 χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, προτού μπορέσει να υποβάλλει αίτημα για αναστολή.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη