"Είμαι τρανς, γεννήθηκα γυναίκα"


Ο 57χρονος Εμανουέλε Κριαλέζε αποκάλυψε πως είναι τρανς : "Γεννήθηκα γυναίκα"
Ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης Emanuele Crialese αποκάλυψε την Κυριακή ότι γεννήθηκε βιολογικά γυναίκα, στο πλαίσιο της παρουσίασης της έντονα αυτοβιογραφικής ταινίας του «L'Immensita» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
Αυτή η πτυχή της ζωής του πετυχημένου σκηνοθέτη, που το 2011 είχε κερδίσει το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας με την ταινία του «Terraferma», παρέμενε μέχρι σήμερα άγνωστη στο ευρύ κοινό. Όπως εξήγησε ο Κριαλέζε στη φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ, το νέο του φιλμ με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ είναι εμπνευσμένο από την παιδική του ηλικία και την δική του ιστορία.

«Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα» είπε ο σκηνοθέτης, κάνοντας το coming οut του ως τρανς άνδρας. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα μέσα μου ένα τεράστιο κομμάτι που είναι γυναικείος χαρακτήρας. Είναι πιθανότατα το καλύτερο κομμάτι μου» εξήγησε ο Κριαλέζε, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για τη φυλομετάβασή του. 
«Κάποια στιγμή στη ζωή μου χρειάστηκε να κάνω μια επιλογή... να ζήσω ή να πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις αυτού του είδους το ταξίδι. Γεννιέσαι έτσι» πρόσθεσε o 57χρονος.

Ο Κριαλέζε δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία της φυλομετάβασής του, ωστόσο επισήμανε ότι - όπως και στην πλοκή της πολύ τρυφερής ταινίας του - συχνά βασιζόταν στη μητέρα του για υποστήριξη και αναγνώριζε ότι η διαφορετικότητά του της προκαλούσε άγχος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη