Ψητοπωλείο ανατινάχτηκε από έκρηξη φιάλης υγραερίου, στον Βόλο


Σε πιθανή διαρροή υγραερίου δίπλα από εστίες φωτιάς ίσως οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε χθες το πρωί σε ψησταριά επί της οδού 2ας Νοεμβρίου στον Βόλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο με εγκαύματα, ο 54χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο 35χρονος υπάλληλος του καταστήματος φιαλών που πήγε να την ελέγξει διότι παρουσίασε πρόβλημα.

Σύμφωνα με το magnesianews, η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο της κουζίνας, στη διάρκεια ελέγχου και αλλαγής της φιάλης υγραερίου, κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Η σύζυγος του 54χρονου που βρισκόταν στο κατάστημα την ώρα της έκρηξης δήλωσε ότι η φιάλη υγραερίου παρουσίασε πρόβλημα από το βράδυ της Κυριακής και χθες λίγο πριν τις 9 το πρωί, που κλήθηκε για να την ελέγξει έγινε η έκρηξη. Ευτυχώς, αν και η φιάλη βρισκόταν δίπλα σε ψησταριές με κάρβουνα που είχαν ανάψει, από την έκρηξη δεν προκλήθηκε και πυρκαγιά.
Ο ιδιοκτήτης άρπαξε άμεσα τη φιάλη για να τη βγάλει από το κατάστημα, πριν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, και ήδη τον είχαν τυλίξει οι φλόγες, σύμφωνα με τη σύζυγό του.

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να τραυματιστούν ο ιδιοκτήτης και ο υπάλληλος, που μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές εντός του καταστήματος, έσπασε η βιτρίνα και αναστάτωση προκλήθηκε από τον ήχο της έκρηξης στη γειτονιά.

Γείτονες που άκουσαν τον θόρυβο της έκρηξης ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.
Αρχικά πήγε ασθενοφόρο που μετέφερε τους τραυματίες στο Νοσοκομείο, ενώ στο σημείο έφτασαν 24 πυροσβέστες με τρία οχήματα, που διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε διαρροή και δεν χρειάστηκε να επέμβουν, καθώς από την έκρηξη της φιάλης δεν προκλήθηκε πυρκαγιά ενώ στους χώρους βρέθηκαν και αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο της κατάστασης.
Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, η κατάσταση του ενός τραυματία, που είναι 54 χρόνων ιδιοκτήτης του καταστήματος, χαρακτηρίζεται σοβαρή καθώς φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο κεφάλι, στο στήθος και στα χέρια, ενώ ο 35χρονος υπέστη επίσης εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη