Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες αύριο Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο ΜαρουσάκηΟ καιρός εδώ και αρκετές ημέρες κάνει τα… τερτίπια του και αύριο Παρασκευή υπάρχει προειδοποίηση για καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και προβλήματα.

Την προειδοποίηση κάνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο facebook αναφέροντας ότι η Παρασκευή θα είναι μια επικίνδυνη καιρικά ημέρα.

Oπως τονίζει σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και προβλήματα, ενώ τονίζει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους κεραυνούς.
Η κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:


«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙΡΙΚΑ ΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αν και ο άστατος καιρός θα επιμείνει και σήμερα το απόγευμα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην αυριανή ημέρα όπου σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και προβλήματα.

Πιο αναλυτικά,
Βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να απασχολεί την Ιταλία και τα βόρεια Βαλκάνια το οποίο μετατοπιζόμενο πιο ανατολικά προκαλεί κατά περιόδους άστατο καιρό και στην περιοχή μας.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις αυτές περιοχές.

Από σήμερα Πέμπτη το απόγευμα,  αυτό το σύστημα κακοκαιρίας θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας αρχικά στη Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη βόρεια Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και τους έντονους κεραυνούς.

Μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές του Ιονίου πελάγους, του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη