3 κορίτσια και 2 αγόρια, μαθητές γυμνασίου νεκροί σε τροχαίο, σε μικρή πόλη της Αυστραλίας


Τραγικό και ακαριαίο θάνατο βρήκαν πέντε μαθητές γυμνασίου, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε δέντρο. Τα θύματα είναι 3 κορίτσια και 2 αγόρια ηλικίας από 14 έως 16 ετών.

Ο 18χρονος εκπαιδευόμενος οδηγός του αυτοκινήτου είναι ο μοναδικός που επέζησε από το τρομερό τροχαίο δυστύχημα. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Ο 18χρονος βρέθηκε αρνητικός στην επήρεια αλκοόλ, ωστόσο έχει υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Αξιωματικοί της τροχαίας εξετάζουν κατά πόσο η ταχύτητα έπαιξε ρόλο, αλλά και γιατί επέβαιναν συνολικά 6 άτομα σε αυτοκίνητο ενώ θα έπρεπε κανονικά να μεταφέρει μόνο τέσσερα.
Το δυστύχημα συνέβη νύχτα, σε σκοτεινό επαρχιακό δρόμο στην πόλη Buxton της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενώ όλα τα θύματα ήταν μαθητές του γυμνασίου Picton.

Σοκαρισμένη είναι η μικρή τοπική κοινωνία, των περίπου 1.000 κατοίκων, ενώ οι διασώστες που μετέβησαν στο σημείο του τροχαίου γνώριζαν προσωπικά τα θύματα.
Ο αστυνομικός επιθεωρητής Φούλερ δεν μπορούσε να κρατήσει τους λυγμούς του κατά τη διάρκεια των σχετικών ανακοινώσεων. 
Τόνισε ότι πρόκειται για το χειρότερο τροχαίο δυστύχημα που έχει βιώσει στην 38χρονη καριέρα του, ενώ κάλεσε τους γονείς να προσέχουν και να ελέγχουν σε ποιό αυτοκίνητο μπαίνουν τα παιδιά τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη