"Αστείο" τροχαίο, διέλυσε αυτοκίνητο 15 εκατομμυρίων (βίντεο)


Μόνο τρεις Pagani Zonda HP Barchetta κυκλοφορούν στον κόσμο, αλλά μία από αυτές μόλις έπαψε. Από όλα τα ατυχήματα με supercars, αυτό που συνέβη στην Κροατία ήταν ίσως το πιο οδυνηρό.

Ευτυχώς, πάντως, όχι για την υγεία των εμπλεκόμενων, που βγήκαν σώοι από τα συντρίμμια. Αν ήταν για κάποιον οδυνηρό, ήταν για τον ιδιοκτήτη του - αλλά και πάλι δεν είμαστε σίγουροι για αυτό. Ίσως ήταν οδυνηρό για τον εγωισμό του, πιο πολύ από την τσέπη του.

Διότι ο τρόπος που συνέβη δεν ήταν και τόσο κολακευτικός. Το ατύχημα συνέβη στη διάρκεια μιας ανέμελης τσάρκας των μελών της λέσχης Supercar Owners Circle στο κέντρο του Ζάγκρεμπ. Ο οδηγός του Zonda ακολουθούσε ένα Apollo IE, αλλά σε μια προσπάθεια να επιδείξει τον ήχο και την ισχύ του supercar του βύθισε λίγο περισσότερο από έπρεπε το δεξί του πόδι στο γκάζι.

Το αποτέλεσμα ήταν να προσκρούσει με βία σε ένα δύσμοιρο Ford Fiesta που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, και να προκαλέσει ζημιές και στα δύο αυτοκίνητα. Ο ιδιοκτήτης του Fiesta, που κοίταζε τη δουλειά του, πρέπει τώρα να εμπλακεί σε μια χρονοβόρα διαδικασία για να επιδιορθώσει τη σπασμένη εμπρός ανάρτηση και το ημιαξόνιο, τον προφυλακτήρα, το φτερό και την πόρτα, μαζί με τους αερόσακους που άνοιξαν στο ταμπλό.


Και ο ιδιοκτήτης του Zonda HP Barchetta πρέπει να βρει τον τρόπο να επιδιορθώσει ένα από τα πιο σπάνια supercars του πλανήτη - που μετά τη σύγκρουση έμεινε με εντελώς ξηλωμένη σχεδόν όλη την πλευρά του οδηγού. Ο πίσω αριστερός τροχός λείπει μαζί με το ψαλίδι της ανάρτησης και το ημιαξόνιο, και το αμάξωμα έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά. Ίσως και το δάπεδο.

Κανείς δεν ξέρει πόσο μπορεί να έρθει ο λογαριασμός μια τέτοιας ζημιάς, στο αυτοκίνητο που με τιμή 15 εκατομμυρίων ευρώ ήταν μια εποχή του ακριβότερο καινούριο αυτοκίνητο του πλανήτη. Κι όλα αυτά εξαιτίας μια ανεξέλεγκτης υπερστροφής ισχύος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη