Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Βαρουφάκη, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν το απόγευμα της Δευτέρας οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη, οπως φαίνεται και στα ακόλουθα καρέ.

Χρειάστηκε μάλιστα η παρουσία των ΜΑΤ, που συνόδευσαν τις δυνάμεις της ΟΠΠΙ, ενώ λίγο μετά τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ένταση, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, για να απωθήσουν τα μέλη φοιτητικών παρατάξεων που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του campus με πανό και συνθήματα. Κατά πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών επιχείρησαν να επιτεθούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία.


Οι 16 αστυνομικοί που αποτελούν την πρώτη διμοιρία που ανέλαβε τα καθήκοντα της φορούν πρασινομπλε στολές με πράσινα καπέλα, φέρουν χειροπέδες και γκλοπ ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και δύο γυναίκες. Οι αστυνομικοί έκαναν την πρώτη τους περιπολία στην είσοδο της Ούλοφ Πάλμε.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Μπροστά στην είσοδο της πύλης της Πανεπιστημιούπολης συγκεντρώθηκαν περίπου 50 φοιτητές, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας, ενώ έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο Τρίτη στις 8 το πρωί στο ίδιο σημείο. Το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ο συνάδελφός του από το ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη