Εκτέλεσαν με δέκα σφαίρες δημοσιογράφο, που εργάζονταν σε ραδιοφωνικό σταθμό της Παραγουάης


Ραδιοφωνικός δημοσιογράφος έπεσε νεκρός χθες Τρίτη από σφαίρες στη βόρεια Παραγουάη, στην Πέδρο Χουάν Καβαγιέρο, πόλη πάνω στα σύνορα με τη Βραζιλία, εκεί οπού τον Μάιο είχε δολοφονηθεί και ο δήμαρχος της, ο οποίος έδινε αγώνα εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών και της διαφθοράς σε τοπικό επίπεδο.

Ο Ουμπέρτο Αντρές Κορονέλ Γοδόι, 33 ετών, δολοφονήθηκε από τον έναν από δυο άνδρες κινούμενους με μοτοσικλέτα, πολύ κοντά στον ραδιοφωνικό σταθμό Amambay, στον οποίο επρόκειτο να υποβάλει παραίτηση, καθώς ετοιμαζόταν να βγει από το αυτοκίνητό του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν δέκα κάλυκες από σφαίρες για πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.
Ο Ουμπέρτο Κορονέλ είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του τον Ιούνιο, γεγονός που κατήγγειλε στην αστυνομία, δήλωσε στον Τύπο ο επικεφαλής της διεύθυνσης πρόληψης εγκλημάτων της επαρχίας Αμαμπάι, ο Νέρι Πορτίγιο.

«Κατήγγειλε πως του είχαν πει να σιωπήσει και να σταματήσει να ερευνά ορισμένα πράγματα», σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας. Ο κ. Πορτίγιο διαβεβαίωσε ακόμη πως τού είχε προταθεί τότε να τού διατεθεί αστυνομική προστασία, αλλά ο δημοσιογράφος αρνήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη