Ευκλείδης Τσακαλώτος : Δημόσια εμφάνιση με την νέα σύντροφό του, Όλγα Νάσση


Με τη νέα του σύντροφο, Όλγα Νάσση, εμφανίστηκε σε παρουσίαση βιβλίου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, το βράδυ της Δευτέρας.




Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσακαλώτος έχει χωρίσει από το 2019 με τη σύζυγό του Χέδερ Ντενίζ Γκίµπσον, μετά από 35 χρόνια κοινής πορείας.

Πώς γνωρίστηκαν Ευκλείδης Τσακαλώτος και Όλγα Νάσση
Ο πρώην υπουργός στις ευρωεκλογές του 2019 ανέλαβε να πάει στην Ηπειρο -από όπου κατάγεται- για να στηρίξει τους υποψηφίους του κόµµατος της Αριστεράς. Εκεί γνώρισε την κ. Νάσση, η οποία γεννήθηκε, έζησε και εργάζεται στην Ιταλία.

Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, η Όλγα Νάσση, ως πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, διοργάνωσε στο Παλέρµο µια εκδήλωση, για να παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το βιβλίο του µε τίτλο "Η σκληρή δοκιµή της αντίστασης", µια ανάλυση της σηµερινής Ευρώπης και της ελληνικής αντίστασης ενάντια σε ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάµεις.

Εκεί, αποφάσισαν να πάνε παρακάτω και τα πράγµατα πήραν τον δρόµο τους.
Από τότε το ζευγάρι κινήθηκε πολύ διακριτικά και οι δημόσιες εμφανίσεις τους σπανίζουν.

Ποια είναι η Όλγα Νάσση
Μιλώντας λίγο πριν από τις ευρωεκλογές για τη ζωή της, η υποψήφια τότε ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Νάσση είχε πει:

"Ολη η οικογένειά µου ζούσε εδώ, στην Ελλάδα. Ο παππούς µου στη δικτατορία είχε εξοριστεί στη Λέρο. Ο µπαµπάς µου ήταν φοιτητής στο Πολυτεχνείο. Αναγκαστικά συνέχισε τις σπουδές του στην Ιταλία, στη Μεσίνα, όπου γνώρισε τη µητέρα µου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νεάπολη. 
Παντρεύτηκαν στην Ιταλία και µε την πτώση της χούντας γύρισαν στην Ελλάδα, όπου έµειναν πέντε χρόνια. Προσωπικοί λόγοι µάς έφεραν πάλι στην Ιταλία, ενώ ο µπαµπάς έµεινε στην Ελλάδα. Πάντα κρατούσαµε επαφές µε την Ελλάδα σε όλες τις γιορτές. Ο παππούς Κώστας Νάσσης ήθελε να µάθουµε χορούς. Ηταν γνωστό πολιτικό πρόσωπο στον χώρο της Αριστεράς στην Ελλάδα...".

Οσοι είδαν τότε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο -υποστηρίζει το δημοσίευμα- να συνεργάζεται µε τη µελαχρινή και όµορφη υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν ότι ανάµεσά τους υπάρχει χηµεία, ενώ ο πρώην υπουργός, παρά τον συγκρατηµένο χαρακτήρα του, έδειχνε να είναι ενθουσιασµένος από τη συµµετοχή του στο εγχείρηµα.

Η σχέση τους ξεκίνησε προσεκτικά, αφού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος µε την Γκίµπσον έπειτα από τόσα χρόνια κοινής πορείας είχαν έναν κοινωνικό κύκλο, παρέες αλλά και "συντρόφους" από τον ΣΥΡΙΖΑ, µε τους οποίους ήταν πολύ δεµένοι, άρα η διαχείριση του θέµατος ήθελε ιδιαίτερη προσοχή. Η µετακόµιση από την Κηφισιά στα Ανω Πατήσια για τον πρώην υπουργό έγινε προσεκτικά, όπως και τα περισσότερα νέα βήµατά του, αφού, εκτός των άλλων, δεν ήθελε να διαταράξει περισσότερο τη ζωή της πρώην συζύγου του αλλά και των παιδιών τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη