Χερι-χέρι Μπερλουσκόνι και Πούτιν

«Τα έφτιαξαν» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και αντάλλαξαν μπουκάλια με αλκοολούχα ποτά, με τον Ρώσο πρόεδρο να στέλνει στον ηγέτη του Forza Italia 20 μπουκάλια βότκα.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό (18.10.2022) δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, που ανέβασε στην ιστοσελίδα της ηχογράφηση του πρακτορείου ειδήσεων Lapresse, στην οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνομιλεί με βουλευτές του κόμματός του, Forza Italia, και αναφέρεται σε αναθέρμανση των σχέσεών του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πιο αναλυτικά, στην ηχογράφηση ο Καβαλιέρε ακούγεται να λέει: 

«Βρισκόμαστε ήδη σε πόλεμο, διότι παρέχουμε χρήματα και όπλα στην Ουκρανία. Δεν μπορώ να πω τη γνώμη μου, διότι αν φτάσει στον Τύπο θα γίνει χαμός, αλλά είμαι πάρα πολύ ανήσυχος.

Αποκατέστησα τις σχέσεις με τον πρόεδρο Πούτιν: για τα γενέθλιά μου, θέλησε να μου στείλει 20 μπουκάλια βότκα μαζί με μια γλυκύτατη επιστολή. Εγώ του απάντησα με μπουκάλια κρασιού Λαμπρούσκο και μια εξίσου γλυκιά επιστολή».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γιόρτασε τα 86α γενέθλιά του στις 29 Σεπτεμβρίου. Αυτές οι δηλώσεις του – τις οποίες το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια χαρακτήρισε νωρίτερα «γεγονός του παρελθόντος» – σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, μπορεί να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος από την Τζόρτζια Μελόνι.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη