Κωνσταντίνος Βεργάκης : Πατέρας δύο ανήλικων και φωτογράφος, το θύμα της σημερινής πλημμύρας στην βόρεια Κρήτη


Η κακοκαιρία που χτύπησε την Κρήτη, του στοίχισε τη ζωή στην Αγία Πελαγία. Ο άτυχος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών παγιδεύτηκε μέσα στο αυτοκίνητό του και δεν βρήκε διέξοδο διαφυγής. Εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα του, στην οποία περιέγραψε την εφιαλτική κατάσταση που αντιμετώπιζε. 
Της είπε ότι τα νερά είχαν φτάσει στο ύψος των παραθύρων. Ξαφνικά η γραμμή κόπηκε και οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Ο ίδιος βρέθηκε από τους διασώστες νεκρός και η γυναίκα που ήταν μαζί του, παραμένει από το πρωί αγνοούμενη.

Ο άτυχος άντρας είχε ξεκινήσει από το Ηράκλειο για την Αγία Πελαγία, με την αγνοούμενη καθαρίστρια. Σκοπός τους, ήταν να καθαρίσουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και να κόψουν χόρτα από τους εξωτερικούς χώρους. 
Χωρίς να το καταλάβουν βρέθηκαν παγιδευμένοι από τα ορμητικά νερά που έπαιρναν ύψος συνεχώς. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε και ο θάνατος, για τον 50χρονο ήταν αναπόφευκτος.

O Κωνσταντίνος Βεργάκης, γιος πρώην αντιδημάρχου στην Κρήτη, ήταν 30 χρόνια φωτογράφος. Τα τελευταία χρόνια επιθυμούσε να πειραματιστεί πάνω σε διάφορους τύπους φωτογραφίας, εκτός από τα πορτρέτα. Για τους πελάτες του, ήταν καλλιτέχνης που τράβηξε ορισμένες από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής του. Το πάθος για τη φωτογραφία ήταν ένα μεράκι για τον ίδιο που καλλιέργησε από μικρή ηλικία. Τα καλοκαίρια επικεντρωνόταν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Αγία Πελαγία.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και οι δύτες της ΕΜΑΚ, οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού με τη βοήθεια σκαφών από το Λιμενικό Σώμα αλλά και αλιέων, ερευνούν τη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό της αγνοούμενης, ενώ χτενίζουν ολόκληρη τη χερσαία ζώνη η οποία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πολλά αυτοκίνητα έχουν καταλήξει στη θάλασσα, ενώ τόνοι λάσπης και φερτών υλικών έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη