Στο σπίτι τους πλέον τα εννιάδυμα και η 27χρονη μητέρα τους


Στο σπίτι τους βρίσκονται πλέον τα εννιάδυμα και η 27χρονη μητέρα τους, τα οποία γεννήθηκαν στο Μαρόκο τον Μάιο του 2021.

Τα πέντε κορίτσια και τα τέσσερα αγόρια, επέστρεψαν την Τρίτη (13/12) στο Μπαμακό του Μαλί και χαίρουν άκρας υγείας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Η Χαλιμά Σισέ, που κατάγεται από το Τομπουκτού είχε μεταφερθεί στα τέλη Μαρτίου του 2021 από το Μπαμακό στην Καζαμπλάνκα, προκειμένου να την παρακολουθούν οι γιατροί σε αυτήν τη δύσκολη και επικίνδυνη πολύδυμη κύηση.
Τα μωράκια γεννήθηκαν με καισαρική τομή στις 30 εβδομάδες, σύμφωνα με τους γιατρούς του Μάλι.

«Χαρά και ικανοποίηση που τους βλέπουμε σε καλή κατάσταση. Τα μωρά και η μαμά είναι καλά και έφτασαν με ασφάλεια στο Μαλί. Το κράτος τήρησε τις υποσχέσεις του, δόξα τω Θεώ», είπε η υπουργός Υγείας Ντιεμινάτου Σανγκαρέ.
Λίγο νωρίτερα η υπουργός είχε αναρτήσει στη σελίδα της στο Facebook τις φωτογραφίες των εννιάδυμων και των γονιών τους.

Ο πατέρας των παιδιών Abdelkader Arby, ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Μάλι, αναφέροντας ότι βοήθησε οικονομικά την οικογένειά του.
«Έχουμε πολλή δουλειά, αλλά ο Αλλάχ, που μας έδωσε αυτή την ευλογία, θα μας βοηθήσει στην ανατροφή και τη φροντίδα τους», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας Διεμινάτου Σαγγάρα, είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικογένεια.

Τα κορίτσια - που ονομάστηκαν Kadidia, Fatouma, Hawa, Adama και Oumou - και τα αγόρια - Mohammed VI, Oumar, Elhadji και Bah - ζύγιζαν μεταξύ 500 γραμμαρίων και ενός κιλού κατά τη γέννησή τους, δήλωσε στο AFP ο καθηγητής Youssef Alaoui, ιατρικός διευθυντής στην κλινική όπου γεννήθηκαν τα εννιάδυμα.


Υπήρχαν κίνδυνοι να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας λόγω του πρόωρου τοκετού τους και πέρασαν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Τα παιδάκια παρέμειναν επί 1,5 χρόνο στο Μαρόκο για παρακολούθηση, μέχρι να δώσουν οι γιατροί το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη