16χρονος που οδηγεί αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα, κλέβει καύσιμα και παρανομεί σε καταδίωξη, βάζοντας σε κίνδυνο πεζούς και αυτοκίνητα, καταλήγει στην εντατική από πυροβολισμό Αστυνομικού.


16χρονος που οδηγεί αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα, κλέβει καύσιμα και παρανομεί σε καταδίωξη, βάζοντας σε κίνδυνο πεζούς και αυτοκίνητα, καταλήγει στην εντατική από πυροβολισμό Αστυνομικού.
16χρονος οδηγεί αυτοκίνητο, φυσικά χωρίς δίπλωμα αφού ως γνωστόν πρέπει να είναι κανείς 18 για να έχει δίπλωμα.
Κάποια συζήτηση για αυτήν την "λεπτομέρεια" 
Ο 16χρονος που παράνομα οδηγεί χωρίς δίπλωμα, φεύγει από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει. 
Φυσικά είκοσι ευρώ δεν είναι το ίδιο με δέκα χιλιάδες, αλλά η πράξη λέγεται κλοπή.
Η αστυνομία τον καταδιώκει για να τον σταματήσει, κι αυτός παρανομεί και πάλι για να ξεφύγει, περνώντας κόκκινο φανάρι αδιαφορώντας για την ασφάλεια άλλων οδηγών, επιβατών και πεζών, και κάνει προσπάθεια να εμβολίσει τους αστυνομικούς, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο ως θανάσιμο όπλο.
Το αυτονόητο σε μια χώρα με νόμους και αστυνομία της οποίας η δουλειά είναι να προστατεύσει τους αθώους και να πιάσει τους ενόχους και όταν ο ένοχος προσπαθεί να ξεφύγει, η αστυνομία πρέπει να προσπαθήσει να βρει τρόπο να τον σταματήσει. 
Δυστυχώς κάποιες φορές αυτό καταλήγει σε τραυματισμούς ή θανάτους. 
Από ποιον ξεκίνησε το κακό; 
Από τον παράνομο κι όχι από την αστυνομία, αυτό είναι η αρχή και το τέλος.
Γιατί αν η αστυνομία δεν τον είχε σταματήσει, θα είχαμε ίσως θύματα αστυνομικούς, ίσως και αθώους πεζούς όση ώρα ο 16χρονος παράνομος οδηγούσε παραβιάζοντας κάθε άρθρο του ΚΟΚ...
Για την δε σημερινή εικόνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι υπεύθυνοι όλοι όσοι αρκούνται στο "μα για είκοσι ευρώ να χτυπήσουν ένα παιδί"; 
Αν η πρόταση αυτή ακόμη φαίνεται σε κάποιους σωστή, ε έχουμε πρόβλημα... Γιατί η πλήρης πρόταση είναι: 
"Πρέπει η αστυνομία να χτυπήσει έναν πολίτη που οδηγεί παράνομα κι επικίνδυνα και μάλιστα μετά από κλοπή και όχι μόνο αρνείται να σταματήσει για έλεγχο από τις αρχές αλλά συνεχίζει να οδηγεί όλο και πιο επικίνδυνα και μάλιστα προσπαθώντας να εμβολίσει τους αστυνομικούς;"
Άραγε ποιος στεναχωρήθηκε για τον Αστυνομικό που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση από τα σκάγια; 
Το ότι ακόμη πρέπει να συζητάμε τα αυτονόητα για μια πολιτισμένη κοινωνία είναι το πιο ανησυχητικό...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη