"Το κάνω συνήθως με γυναίκες, από άνδρες το έχω κάνει μόνον με φίλους"


"Το κάνω συνήθως με γυναίκες, από άνδρες το έχω κάνει μόνον με φίλους"
Ο Ορέστης Τζιόβας παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus, όπου δήλωσε «σύμμαχος και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας».
Ο ηθοποιός μίλησε για τη ερωτικότητα του, αλλά και την ομοφοβική ελληνική κοινωνία. Όπως εξήγησε, άρχισε να αντιλαμβάνεται τη ερωτικότητα του από πολύ μικρός «κάπου μεταξύ 8 – 10 ετών». Παράλληλα τόνισε πως δεν τον προβλημάτισε κάτι, λέγοντας: «Είχα, βέβαια, αυτές τις επαφές με τα άλλα αγόρια, που οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώνοντας – κοινούς αυνανισμούς και τέτοια –, αλλά τότε δεν είχα νιώσει κάποια έλξη προς το ανδρικό φύλο. Νομίζω πως αυτό προέκυψε λίγο πιο μετά σαν έρευνα, εκεί στα 22».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και μιλώντας για τις ερωτικές του επαφές ο Ορέστης Τζιόβας αποκάλυψε: «Είχα πολλά άτομα στην παρέα μου που είναι γκέι. Στο λέω γιατί έρωτα με άνδρες έχω κάνει μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου και όχι με αγνώστους. Καλοί φίλοι, με τους οποίους αισθανόμουν μια ασφάλεια. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να φλερτάρω με ένα αγόρι. Δεν βλέπω, δηλαδή, ένα αγόρι σε ένα μπαρ και θέλω να το φλερτάρω. 
Ήταν κάτι το οποίο ήθελα και να το ερευνήσω για να μην υπάρχει καμία σκιά. Γενικώς, δε θέλω να υπάρχουν σκιερά πράγματα στο μυαλό μου και στη ζωή μου. Προτιμώ να τα έχω εξερευνήσει».

Σε ερώτηση για το πώς αυτοπροσδιορίζεται σε σχέση με τη ερωτική του ταυτότητα, απάντησε: «Είμαι straιght με κάποιες bisεxual ανησυχίες».
Στη συνέχεια ο ηθοποιός ανέφερε ότι ο Αλέξανδρος Ρήγας ήταν εκείνος που τον συμβούλευσε να βγει και να μιλήσει ανοιχτά για τις ερωτικές του προτιμήσεις: «Θυμάμαι να συζητώ με τον Αλέξανδρο Ρήγα, με τον οποίο είχαμε έρθει πολύ κοντά ως άνθρωποι, και να του λέω ότι είχα εμπειρίες με άλλους άνδρες. Με συμβούλευσε να βγω και να το πω. 
"Έστω και έναν άνθρωπο να βοηθήσεις να νιώσει πιο άνετα με τον εαυτό του, θα είναι μεγάλο κέρδος", μου είχε πει. Μετά από αυτό άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά να μιλήσω. Για να βοηθήσω κάπως. Αυτός ήταν ο σκοπός μου».

Ο Ορέστης Τζιόβας μίλησε και για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε, όταν αποκάλυψε τη φύση του: «Ένα σχόλιο έγραφε "κρίμα, γιατί ο γιος μου σε είχε πρότυπο"», ωστόσο είχε και θετική αντιμετώπιση:

«Τα μηνύματα που έλαβα στο κινητό μου ήταν όλα πολύ θετικά. "Μπράβο σου, που μίλησες", "μακάρι κι άλλοι να βγουν από το καβούκι τους" και τέτοια. Τα αρνητικά σχόλια ήταν κυρίως στα social media, όπως ένα που έγραφε: "κρίμα, γιατί ο γιος μου σε είχε πρότυπο…". Δηλαδή το πρότυπο γι' αυτούς είναι ο άνδρας που πρέπει να είναι ο γ...μιάς, ο σκληρός κλπ. Πολύ περιοριστικό όλο αυτό. Μια κοινωνία που αισθάνεται απελευθερωμένη ερωτικά, αλλά και στο οτιδήποτε, είναι μια προοδευτική κοινωνία. Και αν εγώ μπορώ μέσα από μια δήλωση να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτό, θα το κάνω» συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη