Ιερέας κατηγορείται πως εξανάγκαζε καλόγριες σε ομαδικές ερωτικές συνευρέσεις, σε μοναστήρι της Σλοβενίας


Τη συγκάλυψη ενός ακόμη σκανδάλου στο Βατικανό φέρνει στο “φως” η “Daily Mail”, σύμφωνα με την οποία ο ιερέας Μάρκο Ιβάν Ρούπνικ από το κοντινό περιβάλλον του Πάπα Φραγκίσκου, είχε αθωωθεί δύο φορές, παρά τις καταγγελίες γυναικών ότι τις κακοποίησε.

Η πρώην μοναχή, που σήμερα είναι 58 ετών, ισχυρίζεται ότι το θέμα είχε «θαφτεί» από το Βατικανό, ωστόσο τώρα οι καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα.
Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Domani», εξηγεί ότι «ο πατέρας Μάρκο άρχισε αργά και γλυκά να εισβάλει στον ψυχολογικό και πνευματικό της κόσμο, εκμεταλλευόμενος την εύθραυστη συναισθηματική της κατάσταση».

Χρησιμοποιώντας τη σχέση της με τον Θεό, την ωθούσε να έχει εμπειρίες μαζί του, αλλά και με άλλες μοναχές. Αφού το έκανε μαζί της, την απειλούσε ότι δεν πρέπει να ανοίξει το στόμα της κατά την διάρκεια της παραμονής της στο μοναστήρι του, από το 1987 έως το 1994.

Η ίδια εκτιμά ότι ο Σλοβένος Ρούπνικ έχει κακοποιήσει έως και 20 μοναχές.
Υποστηρίζει επίσης ότι η ίδια έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να τον καταγγείλει, ωστόσο, τα ανώτερα κλιμάκια του Ιησουίτη ιερέα τον προστάτευαν. Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του, όπως λέει, έγινε το 1994 στη Σλοβενία, όμως η κοινότητα των Ιησουιτών προτίμησε τη σιωπή, καθώς ο ίδιος αποκτούσε διεθνή θαυμασμό με το έργο του.

Στο μεταξύ, όπως τονίζει, και άλλες μοναχές είχαν πέσει θύματα του: Τις ταπείνωνε, τις ανάγκαζε να βλέπουν πορνoγραφiκές ταινίες και τις εξανάγκαζε σε ομαδικό οργiο. 
«Αυτό Θα έπρεπε να είχε σταματήσει πριν από 30 χρόνια», λέει η γυναίκα υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα «Domani».
Σύμφωνα με τη “Daily Mail”, την εποχή των καταγγελιών, ο 68χρονος σήμερα Ρούπνικ, ήταν πνευματικός διευθυντής σε μοναστήρι στη Σλοβενία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη