Χαλκιδική : Το πλάνο για την κατασκευή και λειτουργεία εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στην Καλλιθέα και την Κρυοπηγή


Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε Ερώτησή του ζητώντας οριστικοποίηση χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Καλλιθέας και της Κρυοπηγής.

Στην Απάντηση του το αρμόδιο Υπουργείο καταθέτει στον κ. Πάνα όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από όλους τους συναρμόδιους φορείς και τα συνυπεύθυνα Τμήματά τους συγκεκριμένα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με τους παραπάνω αρμοδίους ο εκτιμώμενος χρόνος για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων (έπειτα από συστηματική παρακολούθηση της αλληλογραφίας συνολικά από την πλευρά σου Δήμου Κασσάνδρας ) ανέρχεται από και στο εξής σε περίπου 12 μήνες.

Ο κ.Πάνας ανέφερε : « Είναι πολύ σημαντικό να διαθέτουμε αυτή τη στιγμή ένα χρονοδιάγραμμα με χρονικό ορίζοντα ενός έτους για την ολοκλήρωση μέρους των προγραμματισμένων εργασιών από την πλευρά του Υπουργείου, για δύο έργα που θα επιλύσουν προβλήματα μιας άκρως τουριστικής περιοχής και θα δώσουν λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν στις τοπικές κοινωνίες. Συνεχίζω, να παρακολουθώ τα θέματα που απασχολούν τους Χαλκιδικιώτες αλλά και να παρεμβαίνω κοινοβουλευτικά συνδράμοντας στις συνολικές ενέργειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωσή τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη