Στάση εργασίας των εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης


Σε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:30, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωση του το σωματείο στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την παντελή έλλειψη σε μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τον ανεπαρκή εξοπλισμό στα εργοτάξια και ζητάει να μπει τέλος σε αυτή την προβληματική κατάσταση. Επίσης, την ώρα που ο εργολάβος (ΑΚΤΩΡ) καταγράφει συνεχώς κέρδη από τις εργασίες, οι εργαζόμενοι ζητούν γενναίες αυξήσεις μισθών.

«Παρά τις προσπάθειες του Σωματείου μας, για ειρηνική διευθέτηση της, η εταιρεία κωφεύει, οδηγώντας στην απόγνωση και την εξαθλίωση τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Οι εργαζόμενοι βάζουν πλάτη στο έργο δουλεύοντας εξειδικευμένα και κάτω από σκληρές και αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο της ζωής τους, ενώ ήδη ο μήνας δεν βγαίνει», τονίζει το σωματείο στην ανακοίνωσή του.

Το σωματείο καλεί επίσης σε συγκέντρωση στο σταθμό Βενιζέλου στις 12:00, ενώ οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη