25χρονη, διηγείται πώς έγινε λεσβία λόγω του lockdown


Η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε πολλά επίπεδα. Σε ορισμένους, το lockdown άλλαξε και τη ερωτική τους ταυτότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η 25χρονη Λόρεν, της οποίας την ιστορία παρουσίασε το BBC.
Η Λόρεν από το 2014 ένιωθε αμφιφυλόφιλη, όμως στη διάρκεια της πανδημίας μπήκε στη διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης και συνειδητοποίησε πως καμία σχέση της με άνδρα δεν την άφησε ικανοποιημένη και πλέον αυτοπροσδιορίζεται ως λεσβία.

«Έχοντας τόσο χρόνο και καταναλώνοντας πολλά μέσα ενημέρωσης, σκέφτηκα περισσότερο τις προηγούμενες σχέσεις μου, ειδικά με τους άνδρες. Πώς δεν συνειδητοποίησα ότι όλες οι σχέσεις που είχα με άντρες δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικές;», αναρωτήθηκε η Λόρεν.
Αυτή η απομόνωση του lockdown αποδείχθηκε σωτήρια για την ίδια, όπως και για πολλούς άλλους, καθώς βρήκαν την ευκαιρία να αναλύσουν πιο βαθιά στοιχεία της ζωής και της ταυτότητάς τους, σε όλες τις πτυχές... Είτε είχε να κάνει με το πού ζουν, είτε με την εργασία τους, την προσωπική ή οικογενειακή τους σχέση. Μεταξύ αυτών των αλλαγών, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η στάση των ανθρώπων απέναντι στη ερωτικότητα τους έχει επίσης εξελιχθεί εν μέσω της πανδημίας.

Ο ρόλος των πλατφορμών γνωριμιών και η αλλαγή μετά την πανδημία
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έχουν παίξει οι πλατφόρμες γνωριμιών. Η εφαρμογή γνωριμιών Bumble ερεύνησε περισσότερους από 4.000 χρήστες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία και τον Καναδά τον Αύγουστο του 2020 και η έρευνα έδειξε ότι το 21% είπε ότι σχεδίαζε να «εκφράσει τη ερωτικότητα του διαφορετικά… σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν».

Μια άλλη έρευνα του Bumble έδειξε ότι το 14% άλλαξε τις ερωτικές του επιθυμίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιλέγοντας, για παράδειγμα, σχέσεις του ίδιου φύλου, όταν προηγουμένως ήταν μόνο με άτομα άλλου φύλου.

Επιπλέον, έρευνα που διεξήχθη μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου 2020 μεταξύ ερωτηθέντων LGBTQ+ από το εργαστήριο Social Relations, Attitudes and Diversity Lab στο Πανεπιστήμιο Trent του Οντάριο, που αναθεωρήθηκε από το BBC Worklife, έδειξε ότι το 11% «αισθάνθηκε ότι η ικανότητά του να γνωρίζει την ταυτότητά του είχε αλλάξει ως αποτέλεσμα του Covid-19».

Από αυτούς, αρκετοί ανέφεραν ότι αυτό συνέβη επειδή κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχαν χρόνο για τον εαυτό τους ώστε να καταλάβουν την ερωτική τους ταυτότητα.

Ξεκίνησε straight στο λοκντάουν και βγήκε gay
Μία άλλη περίπτωση είναι η 24χρονη Αλέξα από το Λονδίνο. Ήταν straight σε όλη της τη ζωή. Οντως, στο τέταρτο έτος του πανεπιστημίου της στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, πριν χτυπήσει ο Covid-19, διαπίστωσε ότι ήταν πιο εύκολο να αλλάξει το είδος των συντρόφων που αναζητούσε.

Στις αρχές του 2021 άλλαξε τις ρυθμίσεις της στο Tinder από μόνο άνδρες σε «όλοι». Άρχισε σταδιακά να μην είναι σίγουρη για τον ερωτικό της προσανατολισμό.

Μία εκπαιδευτικός της ερωτικής διαπαιδαγώγησης, η Βάιολετ Τέρνινγκ, ανέφερε πως είδε πολλές νεαρές κοπέλες που ήθελαν να συζητήσουν τη μετάβαση από στρέιτ ή αμφιφυλόφιλες, σε γκέι.

«Υπήρχαν περιπτώσεις που μου είπαν ότι μπήκαν straight στην πανδημία και τώρα είναι γκέι. Καταπίεζαν όλα αυτά τα χρόνια τις επιθυμίες τους και η πανδημία τούς έδωσε χρόνο και χώρο να εξερευνήσουν τον εαυτό τους», είπε η Βάιολετ Τέρνινγκ. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη