Θεσσαλονίκη : Απατημένος σύζυγος πυροβόλησε τον εραστή της γυναίκας του


Η υπόθεση που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, πρόκειται να απασχολήσει σύντομα τις δικαστικές αίθουσες και εκτυλίχθηκε πριν από μερικές μέρες στην Θεσσαλονίκη.

Πρωταγωνιστές, δύο μέλη γνωστών οικογενειών και αιτία των όσων θα διαβάσετε παρακάτω, μια γυναίκα. Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση που έδωσε ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων και συγγενής του θύματος στις αστυνομικές αρχές, το άγριο σκηνικό με την αιματηρή κατάληξη ξεκίνησε να εκτυλίσσεται έξω από ένα κομμωτήριο στην περιοχή του Δενδροποτάμου.


Λίγη ώρα νωρίτερα και σύμφωνα με την δικογραφία, ο δράστης φέρεται να έστειλε μήνυμα στο θύμα στο Facebook, ζητώντας του να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την αγοροπωλησία πολυτελών αυτοκινήτων στην Αθήνα.

«Μιλήσαμε το πολύ 3 λεπτά και τότε ακούω ένα αμάξι να έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να πατάει φρένο ακριβώς μπροστά μας» αναφέρει στην κατάθεση του ο ξάδερφος του θύματος.

 «Το ίδιο πρόσωπο που του είχε στείλει μήνυμα στο facebook για να μιλήσουνε σχετικά με τα αυτοκίνητα, κατεβαίνει από το Ι.Χ. και δίνει σε έναν άλλον άντρα που ήταν παρών στο περιστατικό ένα πιστόλι, ίσως Glock. Έπειτα αυτός με το πιστόλι αρπάζει τον ξάδερφό μου και του το βάζει στο κεφάλι και του λέει "μη μιλάς , πέθανες τώρα και προχώρα"».

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της δικογραφίας και τις ένορκες καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, εμφανίστηκε ένα ακόμη αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. 
Έσπρωξαν το θύμα στο πίσω κάθισμα και κατευθύνθηκαν προς ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. 
Εκεί, ο δράστης, σύμφωνα με την κατάθεση του ξαδέρφου του θύματος, τον προέτρεψε να φύγει ενώ εκείνος του ζήτησε τον λόγο, δηλαδή, να του εξηγήσουν δηλαδή γιατί γίνεται όλο αυτό.

«Τότε ο άντρας με το πιστόλι μου είπε ότι ο ξάδερφος μου είχε ερωτικές σχέσεις με τη γυναίκα του εδώ και οχτώ μήνες και ότι περίμενε την κατάλληλη στιγμή» λέει στην κατάθεσή του ο ξάδερφος του θύματος.

Και συνεχίζει: «Προσπάθησα να του αλλάξω γνώμη και να μην κάνει τίποτα γιατί θα πάει φυλακή και αυτός μου απάντησε πως δεν τον νοιάζει καθώς τον ρεζίλεψε στον κόσμο και ότι θέλει να τον σκοτώσει.
Μετά γύρισε προς το μέρος του και πυροβόλησε μία φορά προς τον ξάδερφό μου. Ο ξάδερφος μου έπεσε στο έδαφος και άρχισε να φωνάζει «το πόδι μου, το πόδι μου». Άλλα άτομα τα οποία βρισκόντουσαν εντός του καταστήματος τους οποίους είχε φέρει μαζί του ο δράστης προσπάθησαν να τον σταματήσουν, προκειμένου να μην ξαναπυροβολήσει. 
Παρόλα αυτά πυροβολεί άλλες δύο φορές τον ξάδερφό μου ενώ εκείνος βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος και είχε τραυματιστεί. Μετά απ’ αυτό πλησίασα τον ξάδερφό μου και είδα ότι είχε τραυματιστεί στο δεξί μηρό. Τον έβαλα με τη βοήθεια ενός ατόμου στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τον μεταφέραμε στο κέντρο υγείας Διαβατών για τις πρώτες βοήθειες και από κει με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματά».


Η κατάθεση του θύματος
Το ίδιο το θύμα περιγράφει το σκηνικό τρόμου που έζησε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, βγαλμένες από σενάριο γκανγκστερικής ταινίας .

«Ενώ μου μιλούσε ο δράστης εγώ προσπαθούσα να βρίσκομαι συνέχεια πίσω από κάποιο άλλο άτομο ώστε να αποφύγω το ενδεχόμενο να με πυροβολήσει, ωστόσο εκείνος συνεχώς έλεγε στους δικούς του να κάνουν στην άκρη γιατί θα με σκοτώσει. Κάποια στιγμή που άδειασε το οπτικό του πεδίο και βρισκόμενος σε απόσταση 3 μέτρων περίπου, πυροβόλησε προς το μέρος μου τρεις συνεχόμενες φορές χωρίς διακοπή, η μία βολή πίσω από την άλλη. Καταλαβαίνοντας την πρώτη σφαίρα να διαπερνά την εσωτερική πλευρά της δεξιάς γάμπας έπεσα αμέσως κάτω στο έδαφος και σπαρταρούσα αλλά εκείνος έριξε κι άλλες δύο βολές οι οποίες με βρήκαν κι αυτές ψηλά στο δεξί πόδι».

Το θύμα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της βολίδας και, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην κατάθεσή του, θεωρεί ότι ζει από θαύμα διότι, όπως επισημαίνει, κάλλιστα οι άλλες δύο σφαίρες θα μπορούσαν να τον πετύχουν λίγο πιο ψηλά και να πεθάνει.


Τι ισχυρίζεται ο πιστολέρο
Στο απολογητικό του υπόμνημα ο δράστης αναφέρει ότι μόλις είδε το θύμα ανατρίχιασε διότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, είχε ανακατευτεί στο γάμο του με την προηγούμενη σύζυγό του. «Την ξεμυάλισε και με παράτησε με τρία μικρά παιδιά και τα πήρε μαζί της στη Λάρισα και δεν μ’ αφήνει να δω τα παιδιά μου» λέει χαρακτηριστικά .

«Υπέφερα και βασανιστικά πολύ. Ήταν δε τόσο μεγάλο το θράσος που ανέβασε στο facebook φωτογραφίες της γυναίκας την οποία βρίζει με αισχρούς χαρακτηρισμούς. Η αλήθεια είναι πως όταν το είδα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι θόλωσα τον κοίταξα εκνευρισμένος και εκείνος με προκάλεσε λέγοντας μου: "Ξέρεις πως έκανε η γυναίκα στο κρεβάτι όταν την…". »

Και προσθέτε
«Ομολογώ ότι δεν άντεξα και του επιτέθηκα με τα χέρια φυσικά γιατί δεν οπλοφορώ, ούτε κατέχω όπλο. Μόλις με είδε να κινούμαι κατά πάνω του αστραπιαία έβγαλε όπλο, το όπλισε το προέταξε και πήγε να με χτυπήσει. 
Στην προσπάθεια μου να τον αποτρέψω από το να με πυροβολήσει ορμηξα κατά πάνω του και έπειτα από πάλη για την επικράτηση του όπλου, το άρπαξα και το έστρεψα προς το μέρος του. 
Είναι βέβαιο πως αν δεν αντιδρούσα κατά αυτό τον τρόπο θα με σκότωνε. Έπειτα κρατώντας το όπλο στα χέρια μου εξοργισμένος όπως ήμουν και ευρισκόμενος σε ένταση λόγω των προηγηθεισών προκλήσεων του, θόλωσα και ορμώμενος από την πληθώρα των συναισθημάτων που μου είχε δημιουργήσει η αδικαιολόγητη επίθεση και η καθόλα προκλητική συμπεριφορά του, πυροβόλησα δύο φορές προς το μέρος του. 
Η πρώτη σφαίρα ήταν προς εκφοβισμό και κατευθύνθηκε προς το έδαφος και εξοστρακίστηκε κοντά στο ύψος των ποδιών του και εν συνεχεία επειδή κινούνταν απειλητικά κατά πάνω μου, έριξα και μια δεύτερη σφαίρα στα πόδια του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη